fbpx

Israel rondreis: Op de fiets van Akko naar Beth Shean

12 -DAAGSE FIETSREIS

Algemene informatie
Dagprogramma
Vliegtickets
Inclusief
Data & prijzen
Boek deze reis

Israel rondreis:
Op de fiets van Akko naar Beth Shean

Let op: dit is een reis voor de geoefende fietser! 

Een Israel rondreis waarbij je van Akko naar Beth Shean fietst. Tijdens dit fietsavontuur kom je langs het Meer van Galilea en eindig je in de oude stad Jeruzalem. 

Hoogtepunten van deze Israel rondreis:

· Fietsen in Israel met fietstochten door het noorden van Israël
· Breng een bezoek aan Akko en Rosh Hanikra
· Bezoek het dorpje Ya'ra, het eerste gemengde joodse - bedoeïenendorp in het land
· Fiets naar Rosh Pina en geniet van een prachtig uitzicht
· Maak een fietstocht langs de grens met Syrië en Libanon naar het Meer van Galilea
· Fietstocht rondom het Meer van Galilea
· Bezoek de markt Tel Aviv en de oude stad Jeruzalem
· Fietsavontuur over de Golan Hoogvlakte

Fietsavontuur in Israel

Hou je wel van een fietsavontuur en wil je Israël op een leuke manier ontdekken? Zoek dan niet verder. Fietsen in Israel is leuk. Met het openbaar vervoer reis je naar Akko, waar je zes daags fietsavontuur begint. Je fiets helemaal van Akko naar Beth Shean. Vanuit Beth Shean reis je terug met het openbaar vervoer naar Jeruzalem. In Israël worden steeds meer fietspaden aangelegd. Dit is vooral in de grote steden. Maar rondom het Meer van Galilea liggen ook geasfalteerde fietspaden. Uiteraard fiets je ook veel over gravel paden. Vanwege de te fietsen routes is deze reis geschikt voor de geoefende fietser! Ga jij dit fietsavontuur aan? 

Markt Tel Aviv

De reis begint in de bruisende hoofdstad Tel Aviv. Breng een bezoek aan de kleurrijke markt Tel Aviv: de Carmel markt. Een levendige markt die je niet mag overslaan bij een bezoek aan Tel Aviv. Maar wandel ook door de soek en naar de oude havenstad Jaffa, het historische deel van Tel Aviv. Verder is een wandeling langs de boulevard met zonsondergang een aanrader. In de zomer zijn vele Israëlisch langs de boulevard aan het barbecueën. 

Het meer van Galilea

Daarna fiets je vanuit Akko via Rosh Hanikra en langs de grens met Syrië en Libanon richting het Meer van Galilea. Uiteraard zul je rondom het Meer van Galilea fietsen en onderweg bekende plaatsen bezoeken. Zoals bijvoorbeeld Kapernaum en Tabgha. Ook kun je een boottocht over het meer maken. Verder is het leuk om de zogeheten Petrus vis te eten.

Vervolgens fiets je een mooie route door de Golan Hoogvlakte. Hier kom je loopgraven van het Israëlische leger tegen. Deze loopgraven worden in tijden van onrust nog steeds gebruikt. Vanuit het Meer van Galilea fiets je via de Jordaanvallei naar Beth Shean. Hiervandaan neem je het openbaar vervoer terug naar Jeruzalem.

De oude stad Jeruzalem     

Je hebt twee volle dagen de tijd om de oude stad Jeruzalem te ontdekken. Wandel de Via Dolorosa en breng tijdens het begin van Sabbat een bezoek aan de Klaagmuur. Maar bezoek indien mogelijk ook de Tempelberg. Een bezoek aan het Holocaust Memorial Yad Vashem kan niet ontbreken. Ook kun je naar de Olijfberg wandelen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de oude stad Jeruzalem.

Kortom: een ideale reis voor mensen die van een fietsavontuur houden! Ook is het mogelijk deze reis te combineren met de wandelreis Israël. Bovendien is het mogelijk om de reis te verlengen met een aantal dagen in Jeruzalem, aan de Middellandse Zee of in Eilat. Geniet tijdens deze Israel rondreis van een fietsavontuur langs o.a. het Meer van Galilea en de oude stad Jeruzalem. 

Fietsreis
Vertrek op woensdag
Logies en ontbijt
vanaf € 1.370,- p.p.
Kaart Israel rondreis
Zwaarteniveau van de reis
* Licht
Gemiddeld
Zwaar
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12

Van dag-tot-dag programma

O= ontbijt, L= lunch, D= diner

Israel rondreis -Old Jaffa Tel Aviv

Dag 1 Israel rondreis

Aankomst in Tel Aviv
Na aankomst op de luchthaven Ben Gurion neem je de trein naar het Centraal busstation van Tel Aviv. Vanaf hier neem je bus 161 naar de Ben Yehuda Street. In 2 minuten wandel naar je hotel. Bij een late of een vroege aankomst kun je een taxi nemen. Overnachting in Hotel Sea Net in Tel Aviv.

Dag 2 Israel rondreis

Tel Aviv (o)
Israel rondreis Tel Aviv
Fietsavontuur Akko

Dag 3 Je fietsavontuur begint

Fietsavontuur: Tel Aviv - Akko (o)

Dag 4

Fietsavontuur: 
Akko – Rosh Hanikra – kibboets Gesher HaZiv (o)
Fietsavontuur Israel Rosh Hanikra
Fietsen rond het meer van Galilea

Dag 5: Fietsavontuur

kibboets Gesher HaZiv - Safed (o)
Vanuit kibboets Gesher HaZiv rijd je langs de grens met Libanon naar Safed. Bij het plaatsje Shlomi kun je genieten van de prachtige natuur. Wandel over de natuurlijke brug van steen. Vanaf hier is er een adembenemend uitzicht. Hierna rijd je langs het dorpje Ya’ra, het eerste gemengde joodse – bedoeïenendorp in het land. Maak een korte stop in Nahal Betzet natuurreservaat of bezoek het kasteel van Montfort. Vanwege de fietsafstand van vandaag moet er een keuze gemaakt worden. Via een mooie route langs kleine dorpjes fiets je naar het kunstenaarsdorp Safed. Overnachting in het Olive Safed Hotel.

Fietsafstand: 50 km

Dag 6: Fietsavontuur

Fietsavontuur: Safed – Kibboets Merom Golan (o)
Na het ontbijt fiets je van Safed naar Rosh Pina, gelegen op de oostelijke hellingen van de berg Kna’an. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht. Je fietst een mooie route door de Golan Hoogvlakte. Ook zul je hier de loopgraven van het Israëlische leger tegenkomen, die nog steeds bij dreiging vanuit Syrië worden gebruikt. Door een heuvelachtig gebied fiets je naar kibboets Merom Golan voor overnachting.
Israel rondreis Safed
Fietsavontuur - Fietsen rond het Meer van Galilea

Dag 7: Fietsavontuur naar het Meer van Galilea 

Kibboets Merom Golan – Kibboets Ohalo Manor - Meer van Galilea (o)
Via de Golan Hoogvlakte fiets je langs de grens met Syrië en Jordanië naar het zuiden van het Meer van Tiberias. Beloon jezelf na een fietstocht van 69 kilometer op een welverdiende duik in het verkoelende zwembad van Hamat Gader. Laat de spieren ontspannen in de warmwaterbron. Deze warmwaterbron is gelegen in de vallei van de Yarmouk rivier en wordt al sinds de klassieke oudheid gebruikt. Na deze ontspannen ervaring fiets je door naar kibboets Ohalo Manor, gelegen aan de oevers van het Meer van Galilea.

Fietsafstand: 80 km

Dag 8: Fietsavontuur het Meer van Galilea

Meer van Galilea (o)
Op de fiets maak je een rondje rondom het Meer van Galilea. Onderweg kun je een paar korte stops maken. In verband met de te fietsen route zal je een keuze moeten maken. Bezoek bijvoorbeeld de synagoge in Kapernaum,
het kerkje in Tabgha en eet als lunch de
St. Petrus vis bij Ein Gev. Vanuit Ginosar kun je een boottocht over het Meer van Tiberias maken. Een goede gelegenheid om even uit te rusten. Overnachting in kibboets Ohalo Manor.

Fietsafstand: 83 km
Stijgen/dalen: 518 m

Israel rondreis Fietsen rond het Meer van Galilea
Israel rondreis - Fietsen in de Jordaanvallei

Dag 9: Fietsavontuur het Meer van Galilea 

Fietsavontuur Meer van Galilea – Beth Shean - Jeruzalem (o)
Na het ontbijt zul je vanuit kibboets Ohalo Manor richting het zuiden fietsen. Een mooie route door de Jordaanvallei. Je volgt een klein stukje van de rivier de Jordaan, letterlijk de grens tussen Israël en Jordanië. Onderweg kom je veel Joods nederzettingen tegen. Bezoek bijvoorbeeld kibboets Gesher, de enige kibboets in de Beth Shean vallei die de Onafhankelijkheidsoorlog heeft overleefd. Een korte wandeling naar de rivier brengt je naar drie indrukwekkende bruggen; de Mammeluk brug, de Romeinse brug en de Britse brug. Aan de oever van de rivier is een observatiepunt met uitzicht op de heuvels van Jordanië. Verder op de fiets naar Beth Shean, een bekend om opgravingsgebied met Romeinse Tempels, badhuizen en theaters. Vanuit Beth Shean neem je de bus terug naar Jeruzalem. Let op: tussen 18.00 uur en 20.00 uur worden de fietsen weer opgehaald bij je hotel. Hou er dus rekening mee hoe laat je de bus terug naar de oude stad Jeruzalem neemt. Overnachting in het Jerusalem Gate Hotel in Jeruzalem, op loopafstand van het busstation.

Fietsafstand: 32 km

Dag 10: de oude stad Jeruzalem

de oude stad Jeruzalem (o)
Je hebt de gehele dag de tijd om de oude stad Jeruzalem te ontdekken. De stad wordt binnen drie religies als Heilige stad gezien; de Joden, de christenen en de moslims. Voor de toerist is het een fascinerende stad waar vele historische en religieuze bezienswaardigheden te vinden zijn. Maak een wandeling vanaf de Olijfberg naar beneden, volg de Via Dolorosa en eindig bij de Kerk van het Heilige Graf. Breng tijdens het begin van Sabbat (op vrijdagavond na zonsondergang) een bezoek aan de Klaagmuur en zie hoe Joodse families de komst van Sabbat verwelkomen. Bezoek indien mogelijk de Tempelberg met de Rotskoepel en de Al Aksa moskee, heiligdommen voor de moslims. Indien je meer informatie wilt over de geschiedenis van Jeruzalem, breng je een bezoek aan het Israël museum. Bezoek de Grote Synagoge, het huidige Orthodoxe joodse gebedshuis.
Maar ook de Stad van David met de Zaal van het Laatste Avondmaal, de Tunnels van Hiskia en de Sound & Light Show zijn een aanrader. Naast de diepgaande bezienswaardigheden is een bezoek aan de Jerusalem Zoo een verwelkomende afwisseling. Overnachting in het Jerusalem Gate Hotel in Jeruzalem.

oude stad Jeruzalem
Oude stad Jeruzalem Klaagmuur

Dag 11: de oude stad Jeruzalem

de oude stad Jeruzalem (o)
Nog een volle dag in Jeruzalem. Wandel door de soek op zoek naar een leuke souvenir voor je vrienden of familie. De wirwar van straatjes, de geur van verse kruiden en verse koffie en traditioneel geklede joodse mensen… Een bezoek aan Jeruzalem zul je niet snel vergeten. Wanneer je de oude stad Jeruzalem van bovenaf wilt zien, kun je een wandeling over de stadsmuur maken. Het uitzicht vanaf de stadsmuur is interessant. Tevens is het een goede manier om te ontkomen aan de drukte in de stad. De Machne Yehuda Markt is de ideale stop voor een lekkere lunch. Tip: schaf de Jerusalem City Pass aan en krijg korting op diverse entreegelden. Overnachting in het Jerusalem Gate Hotel in Jeruzalem.

Dag 12:

Jeruzalem – vertrek vanuit Tel Aviv (o)
Er komt vandaag een einde aan deze boeiende reis. Afhankelijk van je vliegtijden kun je eventueel vanmorgen nog een laatste bezoek brengen aan de oude stad Jeruzalem. Je neemt vanaf het busstation de bus naar de luchthaven.
oude stad Jeruzalem soek
NB. Het programma is altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Ook de accommodaties en gidsen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Nadat wij jouw reis hebben bevestigd staan de onderdelen vast. Door onvoorziene omstandigheden kan het altijd gebeuren dat we een enkel onderdeel moeten wijzigen. Weliswaar altijd in overleg met de klant.
Fietsreis
Vertrek op woensdag
Logies en ontbijt
vanaf € 1.370,- p.p.
Kaart Israel rondreis
Zwaarteniveau van de reis
* Licht
Gemiddeld
Zwaar
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12

Vliegtickets nodig?

Bij deze reis zijn de vliegtickets niet inbegrepen. Uiteraard kunnen wij de vliegtickets voor je regelen en hierin advies geven. Ook kun je de vliegtickets gemakkelijk zelf opzoeken en zelf boeken in ons vluchtsysteem. Indien nodig helpen wij je graag.

Liever de tickets door ons laten regelen? Wij sturen je graag een passende offerte Voordat we een offerte sturen hebben we graag even telefonisch contact. Zo kunnen we de offerte goed aansluiten op jouw wensen. Wanneer je akkoord bent met de offerte boeken wij de vluchten voor je.

Fietsreis
Vertrek op woensdag
Logies en ontbijt
vanaf € 1.370,- p.p.
Kaart Israel rondreis
Zwaarteniveau van de reis
* Licht
Gemiddeld
Zwaar
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Wanneer je een reis boekt is het fijn om te weten wat er wel en niet is inbegrepen in de reissom. Zo weet je precies waar je aan toe bent. En kom je niet voor verrassingen te staan. Bovendien heb je zo een compleet kostenplaatje. Indien je extra excursies wilt bijboeken is dat mogelijk.

Inbegrepen bij deze Israel rondreis:

• 11 overnachtingen in genoemde accommodaties of gelijkwaardig o.b.v. logies en ontbijt
• Maaltijden: 11 x ontbijt
• Fietsenhuur van dag 3 t/m dag 9 (Op dag 10 worden de fietsen ’s ochtends opgehaald bij je hotel)
• Fietstransport van fietsverhuurstation naar hotel in Tel Aviv
• Fietstransport van hotel in Jeruzalem naar fietsverhuurstation
• GPX fietsroutes via een App (deze kun je offline volgen op de fiets) 


Bij te boeken bij deze Israel rondreis:

•  Vliegtickets naar Amman
•  Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen bij deze Israel rondreis:

• Vliegtickets
• Entreegelden excursies 
• Vervoer van en naar de luchthaven met openbaar vervoer of taxi
• Busreis van Tel Aviv naar Akko
• Busreis van Beth Shean naar Jeruzalem
• Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden
• Persoonlijke uitgaven
• Reis- en annuleringsverzekering
• Bijdrage GGTO € 15,- per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking


Fietsreis
Vertrek op woensdag
Logies en ontbijt
vanaf € 1.370,- p.p.
Kaart Israel rondreis
Zwaarteniveau van de reis
* Licht
Gemiddeld
Zwaar
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Hieronder vind je een overzicht van de prijzen van de rondreis: 
"Israel rondreis: Op de fiets van Akko naar Beth Shean" - 12 dagen. 

Reisdata en prijzen
 

Onderstaande prijzen zijn per persoon en op basis van beschikbaarheid. Tijdens nationale feestdagen kan er een toeslag gelden.
Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen)
LaagseizoenVertrekdata*Richtprijs**
Reisnr: 2B-ISR-12-Ljanuari t/m maart, juni€ 1.370,- p.p.
september, november
HoogseizoenVertrekdata*Richtprijs**
Reisnr: 2B-ISR-12-Hapril, mei, juli, augustus€ 1.495,- p.p.
oktober, december

* Tijdens de schoolvakanties en tijdens Joodse feestdagen gelden er toeslagen.
** Prijzen zijn gebaseerd op twee personen in een tweepersoonskamer.

Fietsreis
Vertrek op woensdag
Logies en ontbijt
vanaf € 1.370,- p.p.
Kaart Israel rondreis
Zwaarteniveau van de reis
* Licht
Gemiddeld
Zwaar
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12

Aanmeldingsformulier

Bedankt voor jouw interesse in de reis "Israel rondreis: Op de fiets van Akko naar Beth Shean" van Like2Travel. Wanneer je je aan wilt melden voor deze reis, kun je onderstaande gegevens invullen. Eén van onze reisspecialisten zal binnen twee werkdagen contact met je opnemen om jouw reiswensen door te nemen.
* Verplichte velden

  Aanhef*:                 Dhr.Mevr.

  Voorletters*:             

  Achternaam*:           

  Adres*:                        Nummer*:      

  Postcode*:                  Woonplaats*:

  Telefoonnummer*:  

  E-mail adres*:           

  Geboortedatum*:    

  Fietsreis
  Vertrek op woensdag
  Logies en ontbijt
  12 dagen / 11 nachten
  vanaf € 1.370,- p.p.
  Kaart Israel rondreis
  Zwaarteniveau van de reis
  * Licht
  Gemiddeld
  Zwaar
  Dag 1
  Dag 2
  Dag 3
  Dag 4
  Dag 5
  Dag 6
  Dag 7
  Dag 8
  Dag 9
  Dag 10
  Dag 11
  Dag 12
  • Rondreis Israel Fietsen van Akko naar Beth Shean
   Fietsavontuur Israel Rosh Hanikra
   Rond het Meer van Galilea
   Israel rondreis Akko per fiets
  • Klaagmuur oude stad Jeruzalem
   Fietstocht rond het Mer van Galilea
   oude stad Jeruzalem Olijfberg
   Israel rondreis mountainbike

  Anderen bekeken ook

  Aanmelden nieuwsbrief
  Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

  Volg ons: 
  VvKRGGTOStichting Calamiteiteitenfonds
  planecirclebicyclebedhomeenvelopefile-emptycalendar-fulldinnermagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram