fbpx
Op reis met de auto Like2 Drive

Autoreizen van Like2Drive

Wil jij graag de roadtrip van je leven maken? Dan ben je bij Like2Drive aan het juiste adres. Wij bieden avontuurlijke autoreizen waarbij je in je eigen tempo door het land reist. De prachtigste landschappen glijden aan je voorbij.
Maak een rondreis met de auto en voel je vrij! Ook met kinderen is op reis met de auto een aanrader!

Waarom zou je voor één van de autoreizen van Like2Drive kiezen?


Omdat een autoreis je het gevoel van vrijheid geeft! Ken je dat gevoel van vrijheid wanneer je een autoreis maakt? Met de Like2 Drive autoreizen kun je zelf bepalen waar je naar toe rijdt en welke excursies je wilt maken. Met je eigen gezelschap ga je op pad en onderweg maak je een extra koffiestop, gewoon omdat het kan. Allemaal voordelen wanneer je met de auto reist. Het is een snelle manier om veel te kunnen zien wanneer je op reis met de auto bent. 

Op reis met de auto. Wat houdt dat nu precies in?


Bij Like2Drive bieden we diverse autoreizen aan. Na aankomst op de luchthaven haal je de huurauto op en rijd je naar je eerste overnachtingsadres. Met de auto verplaats je je vervolgens van plek naar plek. In onze reisprogramma’s zijn de overnachtingsadressen vastgezet. Onderweg kun je zelf je route bepalen. Uiteraard geven wij altijd een voorbeeldroute aan voor onze autoreizen. Mocht je hiervan af willen wijken, dan kan dat. Ook is het mogelijk om de route met overnachtingsadressen te wijzigen. Zo kunnen we de autoreizen helemaal naar jouw wensen aanpassen.

Daarnaast bieden wij in sommige bestemmingslanden ook een rondreis met de auto aan met Engels sprekende chauffeur / gids. Dit doen wij omdat het in sommige landen niet altijd mogelijk is om zelf met de auto op reis te gaan. Zoals bijvoorbeeld in Armenië en Georgië. Maar bijvoorbeeld ook in Sri Lanka of Egypte. In deze landen zul je een auto met chauffeur / gids krijgen. Het voordeel hiervan is dat deze chauffeur ook je gids is. Onderweg weten zij veel te vertellen over de cultuur en natuur van het land. Maar ook weten ze bijvoorbeeld de beste lunchadressen te vinden. Uiteraard weten zij als geen ander de weg op hun duimpje.

Voor is een rondreis met de auto bedoelt?


Een rondreis met de auto is bedoelt voor iedereen die tijdens zijn reis graag geniet van zijn vrijheid. Zo kun je tijdens je vakantie kiezen om bepaalde excursies wel of niet te doen. Misschien heb je van een local wel een goede tip gekregen en besluit je op het laatste moment een andere excursie te doen. Dat is het fijne van een autoreis. Je kan alles ter plaatse nog aanpassen. Wij regelen voor jou de vluchten, de autohuur en de accommodaties. Een enkele bijzondere excursie of ontmoeting hebben wij wel opgenomen in de reissom. Zo is jou autoreis toch uniek!

Wij hebben diverse routes op onze website staan. Bij de van dag tot dag programma’s hebben wij goed gekeken naar het aantal te rijden kilometers. Het is namelijk niet fijn om hele dagen in de auto te moeten zitten. Het is juist leuk om per dag niet teveel kilometers te hoeven rijden. Zo heb je onderweg tijd genoeg om excursies te doen. Onze autoreizen zijn dus bedoelt voor mensen die de zekerheid willen hebben dat de vluchten, accommodaties en autohuur goed geregeld zijn. Maar daarnaast ook willen genieten van hun vrijheid.

Autorijden in het buitenland


Iedereen kan het autorijden in het buitenland anders ervaren dan in Nederland. Zo zijn er bijvoorbeeld in Amerika veel bredere rijstroken. Ook zijn er vaak rond de grote voorsteden wel vier tot vijf rijstroken in beide richtingen. Tevens is het zelfs toegestaan om op de Freeways en Interstates zowel rechts als links in te halen. Voor sommige mensen is dit even wennen de eerste paar dagen.

De wegaanduidingen in het buitenland kunnen minder goed aangegeven zijn dan in Nederland. Houdt hier rekening mee. Ook gelden er vaak andere snelheidslimieten dan in Nederland. Voorafgaand aan uw rondreis met de auto krijgt u hier informatie over.

Praktische tips: Op reis met de auto


Creditcard
De creditcard dient op naam te staan van de hoofdbestuurder. Indien dit niet het geval is mag het autoverhuurbedrijf u de huur ontzeggen. Zorg er dus voor dat tijdens jouw rondreis met de auto de hoofdbestuurder een creditcard heeft. 

Neem de juiste papieren mee op reis
Controleer altijd of je de juiste papieren mee neemt op reis. Denk hierbij aan een geldig rijbewijs en in sommige gevallen ook een internationaal rijbewijs.

Wanneer er uitzonderingen zijn zullen wij dit altijd in de reisbescheiden aangeven. Zo is er bijvoorbeeld in Swaziland een “Letter of Authority” nodig wanneer je vanuit Zuid-Afrika door Swaziland wilt rijden. Controleer goed of je deze papieren bij het ophalen van de auto meekrijgt. 

Leeftijdgrens
In sommige landen ligt de leeftijdgrens om een auto te mogen huren hoger. Bijvoorbeeld in Amerika. Hier kun je pas vanaf 21 jaar een auto huren. Soms dien je minimaal 3 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Wanneer we jou een offerte sturen, zullen we dit altijd vermelden.

Aanmelden nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
VvKRGGTOStichting Calamiteiteitenfonds
homeenvelopemagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram