fbpx
Culturele reizen van Like2Meet&Eat

Culturele reizen van Like2Meet&eat

Op reis krijg je te maken met andere culturen. Van tevoren heb je meestal bepaalde verwachtingen, die achteraf vaak anders blijken te zijn. Tijdens onze culturele reizen ontmoet je de lokale bevolking en bekijk je de wereld door de ogen van de lokale bevolking. Vaak zijn dit ervaringen om nooit te vergeten! Bij al onze culturele reizen regelen wij bijzondere ontmoetingen. 

Bij Like2Meet&Eat ontmoet je de lokale bevolking, leer je tradities kennen en de lokale ambachten.

Waarom zou je voor één van onze culturele reizen  kiezen?

Wanneer je reist kom je in aanraking met andere culturen. Daar kun je niet om heen. Vind jij het tijdens het reizen leuk om in contact te komen met de lokale bevolking? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

“Ontdek andere culturen”

Wij vinden het namelijk belangrijk om op reis kennis te maken met de lokale bevolking. Ten eerste is het leuk om elkaars ervaringen te delen. En elkaars cultuur te leren kennen. Ten tweede weet de lokale bevolking de leukste plekjes te vinden waar de toeristenmassa niet komt. Ten derde kennen ze de beste restaurants waar alleen locals komen. Als laatste steunen we door jouw bezoek de lokale bevolking financieel. In het buitenland zijn de lokale bewoners vaak geheel afhankelijk van het toerisme. Door jouw bezoek genereren ze inkomen en kunnen de kinderen onderwijs ontvangen. Een win-winsituatie. 

Wat zijn culturele reizen?

Tijdens onze culturele reizen zul je de hoogtepunten van een land aandoen in combinatie met bijzondere ontmoetingen met de lokale bevolking. Ook zijn er vaak een aantal culinaire excursies aan de reis toegevoegd. 

Bijzondere ontmoetingen met de lokale bevolking

Het ontmoeten van locals op reis geeft vaak een uniek inkijkje in hun leven. Je ziet de dagelijkse bezigheden en hoort vaak de meest bijzondere verhalen. Wanneer je bij de locals eet, leer je vaak een hele andere kant van de lokale keuken kennen. Echt zoals zij eten en niet de Westerse, aangepaste maaltijden. Je komt op plekken waar je anders niet zo snel komt en je maakt vrienden over de hele wereld. Bij ontmoetingen met de lokale bevolking kun je bijvoorbeeld denken aan een bezoek aan een Boeddhistische tempel om aalmoes te bieden aan de monniken. Een bijzondere ontmoeting én bijzondere ervaring! Of denk bijvoorbeeld aan een ontmoeting met bergstammen in West Papua en het meemaken van de rituelen die ze uitvoeren. Maar ook een kookworkshop of een streetfood tour zijn één van de vele mogelijkheden. Of overnachten bij de lokale bevolking thuis. 

Voor wie zijn deze culturele reizen van Like2Meet&Eat bedoelt?

Onze culturele reizen zijn bedoelt voor mensen die het leuk vinden om in contact te komen met de lokale bevolking. Om een kijkje in hun leven te nemen. En om meer te leren over de lokale cultuur. Dit kan in de vorm van een bijzondere ontmoeting maar ook in de vorm van een kookworkshop. Zo leer je meer over de lokale keuken. Tevens kan je de recepten meenemen naar huis. Hierdoor kun je thuis het gerecht nogmaals maken en nog een keer in de “vakantiesfeer” komen. 

Like2Meet&Eat: Tips voor bijzondere ontmoetingen

Tips voor bijzondere ontmoetingen: “Be open Minded”. Maak een praatje met lokale mensen door bijvoorbeeld de weg te vragen. Desnoods met handen en voeten. De lokale bevolking is vaak net zo nieuwsgierig naar jou als jij naar hen. Wees niet bang om van de gebaande paden te gaan en laat je verassen!

Zo zijn wij een keer naar de kapper geweest in China. Met handen en voeten hebben we duidelijk gemaakt hoe ons haar geknipt moest worden. (Gelukkig hingen er plaatjes van modellen en konden we aanwijzen wat we wilden). De kapster kon echter geen Engels, maar ze belde een vriendin die wel Engels sprak en die kwam meteen langs. Ze waren namelijk benieuwd of mijn blonde haren mijn eigen haarkleur was. Een ervaring die ik niet had willen missen!

Aanmelden nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
VvKRGGTOStichting Calamiteiteitenfonds
homeenvelopemagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram