fbpx

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over je boeking? Hier vind je de veelgestelde vragen van onze klanten. Indien je vraag er niet bij staat, neem dan gerust contact met ons op.
Stel je vraag per e-mail of neem telefonisch contact met ons op. Zoals vermeld proberen wij elke e-mail binnen 24 uur te beantwoorden.
Aangezien wij nu druk bezig zijn om groepen vanwege het Corona Virus om te boeken, kan het iets langer duren voordat wij reageren. Wij vertrouwen op jouw begrip hiervoor. 

Bij welke organisaties is Like2Travel aangesloten ?

Like2Travel is aangesloten bij de VvKR, de GGTO en het Calamiteitenfonds en biedt hierdoor optimale garanties voor haar reizigers.

Hoe boek ik mijn reis?

Ons reisaanbod wordt uitsluitend op onze website aangeboden. Wanneer je een reis wilt boeken kun je dit doen door het invulformulier onder de knop "Boek deze reis" in te vullen en te verzenden. Je mag een boeking ook telefonisch doorgeven. Na boeking zullen we altijd contact met je opnemen om de reis door te spreken. 

Berekent Like2Travel reserverings- en/of boekingskosten ?

Like2Travel rekent geen reserverings- en boekingskosten.

Kan ik langskomen op kantoor?

Uiteraard is het mogelijk om bij ons langs te komen! Je bent van harte welkom bij ons op kantoor. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Zijn de accommodaties zoals in de programma’s genoemd gegarandeerd ?

Tijdens een rondreis logeer je in goede middenklasse accommodaties. Alle kamers beschikken minimaal over een bad en/of douche en toilet.

Wanneer de reizen gepubliceerd worden zijn de accommodaties nog niet gereserveerd. Na boeking gaan wij de accommodaties voor je reserveren. Indien de genoemde accommodaties geen beschikbaarheid hebben, zullen we altijd gelijkwaardige accommodaties voor je reserveren.

Kun je bij Like2Travel ook zelf een reis samenstellen ?

Bij Like2Travel kun je geen reis 'op maat' samenstellen. Je kan wel onze bestaande arrangementen uitbreiden of verlengen.

Hoe ga ik goed verzekerd op reis?

Wij werken samen met de Europeesche Verzekeringen. Op onze website vind je de verschillende mogelijkheden van reis- en annuleringsverzekeringen. Indien je via ons een verzekering afsluit worden de kosten hiervan direct berekend op de factuur. De polisvoorwaarden kun je downloaden of bij ons opvragen.

Hoelang moet mijn paspoort geldig zijn?

Dit is afhankelijk van je bestemming. Voor de meeste landen moet je paspoort tot 6 maanden na terugreisdatum geldig zijn. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten. 

Moet ik zelf mijn visum regelen ?

Het visum is niet inbegrepen in de reissom. Voor alle rondreizen kan Like2Travel je visum regelen. In het reisprogramma kun je terugvinden of er een visum nodig is of niet. 

Hoe is de kwaliteit van maaltijden in de trein en in het vliegtuig ?

Met betrekking tot het eten en drinken in de trein en in het vliegtuig zijn wij afhankelijk van derden. De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden de mogelijkheid om vooraf speciale maaltijden, zoals vegetarisch, vetvrij, zoutarm enz. te bestellen, je kunt dit direct bij aanmelding vermelden. Wij kunnen niet garanderen dat aan jouw wens is voldaan. Voor de maaltijden die worden gereserveerd tijdens trein transfers kunnen gewoonlijk geen preferenties worden aangegeven. De kwaliteit en samenstelling van maaltijden in vliegtuigen en treinen liggen buiten onze invloedssfeer.

Kan ik mijn reis ook tijdens feestdagen of schoolvakanties plannen?

Je kunt je reis tijdens feestdagen en/ of schoolvakanties plannen. Vanwege de drukke periode, moet je jouw reis dan wel vroeg van te voren boeken. Tevens gelden er tijdens de feestdagen en schoolvakanties hogere prijzen. Let op: buiten de Nederlandse schoolvakanties om kunnen er ter plekke ook toeslagen gelden voor lokale feestdagen. 

Kan ik mijn voorkeur geven aan een lokale gids ?

Je kunt je voorkeur voor een lokale gids aan ons doorgeven. Of aan je voorkeur voldaan kan worden is echter afhankelijk van de beschikbare tijd van de gids.

Is de luchthavenbelasting inbegrepen ?

De vluchten zijn niet inbegrepen in de reissom. Uiteraard kunnen wij de vluchten ook voor je regelen. Indien wij de vluchten boeken dan is de luchthavenbelasting inbegrepen in de reissom. De prijs van de luchthavenbelasting is berekend voor zover bekend ten tijde van het publiceren van de offerte. Wij kunnen eventueel brandstoftoeslag naheffen of terugbetalen.

Wat zijn de regels omtrent handbagage ?

Aantal kilo bagage:
Over het algemeen mag je 20 kilo bagage meenemen en 1 stuk handbagage van normale afmeting, dit kan per vliegtuigmaatschappij verschillen. Extra kilo's zijn kostbaar. Dit kun je checken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Dit zijn de regels voor vloeistoffen in je handbagage:
Je kunt alleen nog vloeistoffen en gels meenemen in verpakkingen van niet meer dan 100 ml. Deze verpakkingen mogen alleen worden meegenomen in een doorzichtige plastic zak.
Per persoon mag één doorzichtige plastic zak worden meegenomen. De doorzichtige plastic zak mag niet groter zijn dan 1 liter en moet hersluitbaar zijn. De doorzichtige plastic zak kun je van huis meenemen maar ze zijn ook verkrijgbaar op de luchthaven.

Er zijn drie uitzonderingen:
* Babyvoeding voor gebruik gedurende de gehele reis;
* Medicijnen voor gebruik gedurende de gehele reis;
* Speciale dieetvoeding voor gebruik gedurende de gehele reis.

Na de ticket- en paspoortcontrole kun je op de Europese luchthavens en in het vliegtuig van een Europese vliegtuigmaatschappij nog steeds (taxfree) aankopen doen. Vloeistoffen en gels die je ná de ticket- en paspoortcontrole of in het vliegtuig hebt gekocht, worden door de winkel of aan boord – wanneer nodig – voor je verpakt en verzegeld. Het zegel is één dag geldig. Als je op een volgende luchthaven moet overstappen mag je het zegel niet verbreken tot je op je eindbestemming bent aangekomen.

Apart aanbieden van je handbagage:
Bij de ticket- en handbagagecontrole moet je alle vloeistoffen apart aanbieden. Voor de doorzichtige plastic zak geldt dat de verpakkingen er gemakkelijk in moeten passen en de zak gesloten is. De doorzichtige plastic zak moet gemakkelijk dicht kunnen en gesloten zijn. Ook jassen, colbertjasjes en grote elektrische apparaten, zoals laptops, moet je apart aanbieden bij de handbagagecontrole. Voor landen buiten de EU kunnen andere regels gelden. Houd er rekening mee dat voor landen buiten de Europese Unie (EU) zoals de VS en Canada andere regels kunnen gelden.

Indien jouw vraag nog niet beantwoord is, neem dan contact met ons op. Ook als je twijfelt over jou reservering. Bijvoorbeeld wanneer je niet zeker weet of je de juiste paspoortnaam hebt doorgegeven. Maar ook wanneer je iets in een hotel hebt laten liggen. Aangezien deze items voor jou belangrijk zijn, doen wij er alles aan om het vergeten item terug te brengen. Kortom: wij staan altijd voor je klaar!

Aanmelden nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
VvKRGGTOStichting Calamiteiteitenfonds
homeenvelopemagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram