fbpx

De beloftes van Like2Travel

Waarom zou je voor ons kiezen?

 Ons motto is: “Collect memories, not things”.  

Het is namelijk heel leuk om uit te kijken naar een mooie reis! (In plaats van het kopen van je tiende paar schoenen). Belevingsmomenten zijn onbetaalbaar! Je leert van de ander en over jezelf. Je wordt socialer en je creëert sterke verhalen. Maar ook vorm je je eigen identiteit. Bovendien maakt het je gelukkiger!

Door onze jarenlange ervaring in de reisbranche weten wij dat “beleving” steeds belangrijker wordt. Het ontdekken van andere culturen en het actief bezig zijn in de natuur. Maar ook het ontmoeten van de lokale bevolking zijn hier voorbeelden van. Deze “belevingsmomenten” zorgen voor nieuwe herinneringen die een leven lang meegaan. Wij geloven dat deze elementen in combinatie met een bezoek aan de hoogtepunten van een land, een reis uniek maken.

 Wanneer je een reis bij Like2Travel boekt, beloven wij je 

 1. Avontuurlijke individuele themareizen
 2. Een reis waarin beleving een belangrijk aspect vormt
 3. Reisroutes met duidelijk aangegeven zwaarteniveau
 4. Geen onverwachte kosten achteraf – What you see, is what you get!
 5. Een goede prijs-kwaliteitverhouding met eerlijke prijzen
 6. Gecertificeerde Engels sprekende gidsen
 7. Vrijheid en flexibiliteit
 8. Betrouwbaarheid en financiële garanties

 1. Avontuurlijke individuele themareizen 

Onze individuele rondreizen zijn bedoeld voor mensen die op reis graag actief bezig zijn. Bij al onze rondreizen zul je de hoogtepunten van een land bezoeken in combinatie met activiteiten van het door jouw gekozen thema. Zo zal je wandelen, fietsen of actieve buitensporten beoefenen. Zoals bijvoorbeeld kanoën, tokkelen of ziplinen. Naast het bezoeken van de hoogtepunten ontmoet je locals. Zij geven je een uniek kijkje in hun leven. Wanneer dit mogelijk is slaap je zelfs een keer bij een local. Door het ontmoeten van locals leer je een andere kant van de lokale keuken kennen en hoor je de meest bijzondere verhalen. Bovendien maak je vrienden over de hele wereld. Iedere individuele rondreis zal je ervaren als een ontbrekend puzzelstukje van je wereldwijde ontdekkingstocht!

 2. Een reis waarin beleving een belangrijk aspect vormt 

Speciale bezoeken of speciale ontmoetingen geven een extra beleving aan de reis. Daardoor is dit dan ook een belangrijk element bij al onze rondreizen. Zo voegen wij bijvoorbeeld belevingen toe als: het meemaken van een Bar Mitswa viering bij de Klaagmuur in Jeruzalem (Israël) of het meemaken van een ceremonie bij de Dani stam in West Papua. Maar bijvoorbeeld ook samen met een poolreiziger leren overleven in Spitsbergen. Wij nemen je graag mee op één van onze reizen.

 3. Reisroutes met duidelijk aangegeven zwaarteniveau  

Bij actieve- en avontuurlijke reizen zoals wandel- of fietsreizen is het belangrijk om te weten wat het zwaarteniveau van de reis is. Daarom hebben wij de dagen van de reizen opgesplitst in drie categorieën: Licht, gemiddeld en zwaar. Hierbij zijn we uitgegaan van de wandelaar of fietser met een normale / gemiddelde conditie. Bij de rondreizen waarbij je met je eigen groep op pad bent, kan je altijd in overleg met de gids de afstanden aanpassen aan jouw eigen niveau. De in te halen kilometers leg je dan in een minibusje af. Elke deelnemer kan de zwaarte van de reis immers anders ervaren.

 4. Geen onverwachte kosten achteraf - What you see, is what you get!  

Wij vinden het vervelend wanneer een klant tijdens of na de reis voor onverwachte kosten komt te staan. Daarom geven wij exact aan wat wel is inbegrepen en wat niet. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Je krijgt wat er staat! Bij de meeste rondreizen zijn de excursies inbegrepen. Je hoeft niet telkens bij aankomst in een nieuwe plaats je portemonnee te trekken of een keuze te maken om een excursie wel of niet te doen. Wanneer je op reis bent wil je immers toch alles meemaken. Daarnaast is het fijn wanneer alle excursies zijn inbegrepen. Uiteraard kan het voorkomen dat er bijvoorbeeld een (avond)excursie optioneel is. Dit doen we alleen omdat we weten dat sommige deelnemers na een volle excursie dag niet ook nog ’s avonds op stap willen. Ook is het af en toe fijn om een vrije dag te hebben.

Uitzonderingen

Uiteraard zijn er bij sommige rondreizen uitzonderingen. Zo ook bij de autoreizen. Wij hebben gemerkt dat bij de autoreizen de klanten graag meer vrijheid willen. Ze willen ter plaatse beslissen welke excursies ze willen maken. Om deze reden zijn bij de autoreizen de excursies niet inbegrepen. Je kunt ze ter plekke bijboeken. Zo heb je alle vrijheid om te gaan en te staan waar je maar wilt! Ook bij de autoreizen wordt precies vermeld wat is inbegrepen en wat niet: je krijgt wat je leest!

 5. Een goede prijs-kwaliteitverhouding met eerlijke prijzen 

Like2Travel biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding. Wij maken gebruik van goede middenklasse accommodaties die vooraf door onze reisexperts zijn bezocht. Zo ben je altijd verzekerd van een kwalitatief goed verblijf.

Ook krijg je bij Like2Travel eerlijke prijzen. Bovendien werken we niet met ‘bulk-organisaties’ waar kleinschalige lokale bedrijven geen kans krijgen of worden uitgeknepen. Wij werken juist rechtstreeks samen met die lokale bedrijven. Het zorgt voor de ‘personal touch’. Ook kun je er zeker van zijn dat de opbrengsten naar de lokale gemeenschappen gaan. Dat is iets dat ons veel waard is. Juist de kennis en contacten van de lokale gemeenschappen zorgen voor een extra dimensie. Maar ook voor bijzondere ontmoetingen en beleving, weg van de massa.


Steun aan lokale projecten

In veel landen steunen wij speciale projecten. Zo verblijven wij bijvoorbeeld in Jeruzalem vaak in Palestijnse hotels om ook de andere kant van het verhaal te leren kennen. Bij sommige rondreizen overnacht je minimaal één keer in een unieke accommodatie of een unieke locatie zoals bijvoorbeeld in een klooster of bij lokale mensen thuis.

 

 6. Gecertificeerde Engels sprekende gidsen  

Tijdens veel van onze rondreizen zullen er Engels sprekende gidsen met je mee gaan op reis. Onze gids is vaak ook jouw chauffeur. Hij/zij zal de gehele reis tot je beschikking staan. Onze gidsen zijn gecertificeerd met een officieel gidsendiploma. Bovendien weten de gidsen veel te vertellen over de cultuur, de natuur, de geschiedenis en de politiek van een land.

Uiteraard delen ze ook de handige tips met je om de reis net even iets origineler te maken:

 • Door een excursie op een ander tijdstip te doen weten ze de grote toeristenmassa’s te ontwijken.
 • Voor de lunches weten ze vaak de beste en leukste restaurantjes te vinden.
 • Ze weten vaak de leukste feitjes over het dagelijkse leven op de bestemming.

 7. Vrijheid en flexibiliteit 

Bij Like2Travel boek je individuele rondreizen. Je reist met je eigen gezelschap. Hierdoor hoef je geen rekening te houden met andere reizigers. Bij de meeste rondreizen staan de excursies vast.  Maar wanneer je met je eigen gezelschap reist kun je altijd in samenspraak met de gids de route ter plekke nog aanpassen. Bijvoorbeeld wanneer je de te wandelen of de te fietsen routes te ver vind. In zo’n geval kan je dat bij de gids aangeven en de route inkorten. Daardoor heb je enige vrijheid en flexibiliteit.

 8. Betrouwbaarheid en financiële garanties 

Een reis boeken bij een reisorganisatie die betrouwbaar is, dat is fijn! Op deze manier weet je dat jouw reis goed uitgevoerd wordt en dat je geld veilig is. Zo zul je met een vertrouwd gevoel op reis gaan. Uiteraard zijn wij aangesloten bij de VVKR, de GGTO en het Calamiteitenfonds. Meer informatie over deze brancheverenigingen vind je op: Betrouwbaar op reis! 

 VvKR en GGTO  

Alle bij de VvKR aangesloten reisorganisaties bieden een vorm van reisgarantie op hun pakketreizen. Dit zorgt ervoor dat je als consument verzekerd bent dat je de vooruitbetaalde reisgelden volledig terugkrijgt, als de touroperator waar je jouw reis hebt geboekt onverhoopt failliet gaat.

Tevens hebben alle leden van de VvKR ook een verplichte bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor reisorganisaties/touroperators. Deze aansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt schade aan personen en/of zaken en de daaruit voortvloeiende gevolgschade mocht er onverhoopt tijdens de reis iets gebeuren. Zo weet je dat je met een gerust gevoel een reis bij één van onze aangesloten leden kunt boeken!

 Calamiteitenfonds  

In situaties zoals oorlogs- of natuurgeweld staat het Calamiteitenfonds klaar om je te evacueren uit het betreffende gebied. Je kent de beelden van tv wel, klagende Nederlanders op de luchthavens in gebieden met natuurgeweld. Zij regelden alles op hun eigen houtje en zijn niet bekend bij een reisorganisatie of calamiteitenfonds. Ook je terugreis moet je dan zelf regelen. Daarom is het belangrijk is om altijd bij een touroperator een reis te boeken die is aangesloten bij het Calamiteitenfonds.


Kortom: bij ons ben je aan het juiste adres voor jouw avontuurlijke reis!

Aanmelden nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
VvKRGGTOStichting Calamiteiteitenfonds
homeenvelopemagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram