fbpx

Ga altijd goed verzekerd op reis!

Ga altijd zonder zorgen op reis! Naar de zon, de sneeuw, een wereldstad of lekker de bergen in. Waar je reis ook naartoe gaat, met een reisverzekering van de Europeesche Verzekeringen ga je altijd goed voorbereid op reis. De Europeesche Verzekeringen is al meer dan 90 jaar dé specialist in reisverzekeringen.

Het afsluiten van een reisverzekering is erg belangrijk. Hierdoor kunnen wij je, in geval van nood, goede assistentie verlenen. Daarnaast bespaar je een hoop geld bij onverwachte voorvallen zoals ziekte en ongevallen. Neem de tijd om jouw verzekeringen goed uit te zoeken.

Wij werken samen met reisverzekeraar  De Europeesche Verzekeringen . De verzekeringen zijn eenvoudig af te sluiten. Ben je al ergens anders verzekerd? Let dan goed op of het dekkingsbedrag voldoende is. Daarnaast stellen wij het op prijs wanneer je jouw gegevens van de reis- en/of annuleringsverzekering voorafgaande aan de reis aan ons door geeft. Op deze manier kunnen wij snel bemiddelen bij een noodgeval.

Like2Travel biedt in samenwerking met de Europeesche Verzekeringen de volgende verzekeringspakketten aan:

- Kortlopende reisverzekering
- Kortlopende annuleringsverzekering
- Doorlopende reisverzekering
- Doorlopende annuleringsverzekering

Op het aanmeldingsformulier kun je aangeven of je één of meerdere verzekeringen wilt afsluiten.

Kortlopende reisverzekering

Met een kortlopende reisverzekering ben je goed verzekerd van het begin tot het eind van jouw reis. Je kunt onbezorgd en met een veilig gevoel op vakantie gaan. De kortlopende reisverzekering is compleet. Het bevat de volgende basisonderdelen: 24 uur per dag wereldwijde hulp en snelle afhandeling van bagageschade. Ook zijn er geen eigen risico bij geneeskundige kosten. Uiteraard zijn de kosten voor reisongevallen en medische kosten inbegrepen.

Je hebt de mogelijkheid uit 3 pakketten met oplopende vergoedingen. Bij de basisverzekering zijn de belangrijkste risico’s verzekerd. Bij de Comfort verzekering krijg je ruimere vergoedingen voor de dekkingen zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage. Bij de optimaal optie ben je voor alles perfect verzekerd. Bij deze verzekering kom je niet voor verassingen te staan. De vergoeding van de onvoorziene medische kosten zijn bij alle drie de opties 100%.

Deskundige personenhulp

Heb je hulp nodig tijdens jouw reis? Of het telefoonnummer van de dichtstbijzijnde dokter? Dan kun je de Europeesche Hulplijn +31 20 651 5777 dag en nacht bellen. Onze medewerkers helpen je snel en goed. Met de Kortlopende Reisverzekering ben je standaard verzekerd van deskundige hulp wereldwijd. Kortom: een geruststellend idee.

Daarom belt u de Europeesche Hulplijn

■Voor hulp bij pech, ongevallen, ziekte en calamiteiten

■Voor professionele ondersteuning via de alarmcentrale

■Voor wereldwijde hulp in jouw eigen taal

■Maar ook voor een snel advies bij eenvoudige medische klachten

■Verder ook voor de beste artsen en hulpdiensten in het buitenland

Altijd een reisverzekering op maat
Je kunt jouw kortlopende reisverzekering zelf samenstellen. Je kunt zelf kiezen uit de drie varianten Basis, Comfort en Optimaal. Daarnaast kun je jouw verzekering uitbreiden met diverse dekkingen, zodat deze volledig aansluit op jouw reis.

Basis: de belangrijkste risico’s verzekerd
Met de Basis reisverzekering ben je goed verzekerd voor de belangrijkste risico’s tijdens jouw reis. Zo ben je verzekerd voor deskundige hulpverlening via de Europeesche Hulplijn. Daarnaast heb je recht op enkele belangrijke vergoedingen. Bijvoorbeeld als je per ongeluk iets stuk­maakt in je hotelkamer of vakantiehuis. Of als je plotseling extra reis- of telefoonkosten hebt. Je hebt standaard Europadekking. Voor een reis buiten Europa kun je de Basis reisverzekering uitbreiden met Werelddekking.

Comfort: meer dan ruime vergoedingen
De Comfort reisverzekering van de Europeesche biedt meer dan de Basis reisverzekering. Met Comfort krijg je ruimere vergoedingen voor de dekkingen die je kiest, zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage. Ook deze reisverzekering heeft standaard Europadekking, die je zelf kunt uitbreiden naar Werelddekking.

Uitbreidingen voor Basis & Comfort
Je kunt de Basis of Comfort reisverzekering verder uitbreiden met dekkingen die de reisverzekering nog beter laten aansluiten op jouw wensen. Ga je bijvoorbeeld op wintersport of wil je je in het buitenland verzekeren voor rechtsbijstand of geneeskundige kosten? Je kunt de dekking dan altijd aanpassen.

Optimaal: alles perfect geregeld
Wil je geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal reisverzekering van de Europeesche perfect voor jou. Wij hebben hiervoor een uitgebreide reisverzeke­ring samengesteld. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn bijvoorbeeld standaard meeverzekerd. Bovendien vergoeden wij voor jouw bagage tot twee jaar oud de nieuwwaarde, zonder eigen risico! Ook bij deze reisverzekering kun je kiezen uit Europadekking of Werelddekking.

 

 

 Dekkingsoverzicht Kortlopende Reisverzekering  

 BasisComfortOptimaal
Personenhulpkostprijskostprijskostprijs
Extra onvoorziene kostenkostprijskostprijskostprijs
Telecommunicatiekosten€ 50,-€ 100,-€ 150,-
Extra kosten na een natuurramp€ 450,-€ 450,-€ 450,-
Schade aan uw vakantieverblijf€ 100,-€ 300,-€ 500,-
Bagage totaal€ 1.000,-€ 3.000,-€ 5.000,-
Mobiele telefoons, smartphones, max.€ 100,-€ 300,-€ 500,-
iPods, tablets, laptops, computer-, foto- en filmapparatuur, max.€ 500,-€ 1.500,-€ 2.500,-
Eigen risico per gebeurtenis€ 100,-€ 50,-€ 0,-
Geld€ 500,-€ 500,-€ 500,-
Geneeskundige kosten
Gemaakt buiten Nederlandkostprijskostprijskostprijs
Gemaakt in Nederland€ 500,-€ 1.000,-€ 1.000,-
Tandheelkundige kosten€ 250,-€ 350,-€ 500,-
Reis Rechtsbijstand 
Binnen Europakostprijskostprijskostprijs
Buiten Europa, per gebeurtenis€ 25.000,-€ 25.000,-€ 25.000,-
Ongevallen  
Bij overlijden€ 12.500,-€ 25.000,-€ 25.000,-
Bij blijvende invaliditeit€ 35.000,-€ 75.000,-€ 75.000,-
Skiën en snowboardenZie voorwaardenZie voorwaardenZie voorwaarden
Hulp en huur vervoermiddel, per vervoermiddel 
Pechhulp en kosten om uw voertuig thuis te brengenkostprijskostprijskostprijs
Arbeidsloon bij reparatie langs de weg€ 150,-€ 150,-€ 150,-
Verzendkosten onderdelen€ 150,-€ 150,-€ 150,-
Berging, bewaking, stalling en vervoer van uw voertuig€ 1.000,-€ 1.000,-€ 1.000,-
Extra verblijfskosten per dag (maximaal 10 dagen)€ 75,-€ 75,-€ 75,-
Huur vervangend vervoer per dag (maximaal 30 dagen)€ 125,-€ 125,-€ 125,-
Extra sportuitrusting
(bovenop het verzekerd bedrag voor de dekking Bagage)
€ 2.500,-€ 2.500,-€ 2.500,-

 

Alle genoemde dekkingen en maximumbedragen gelden per verzekerde, tenzij anders is vermeld.


 Premieoverzicht Kortlopende Reisverzekering  

 

BasisComfortOptimaal
 EuropaWereldEuropaWereldEuropaWereld
Personenhulp  €   0,92  €   1,62  €    1,02  €       1,77 €      2,62  €      3,87
Bagage €   0,20  €   0,35  €    0,25  €       0,40 Inclusief
Geneeskundige kosten €   0,45  €   0,70  €    0,50  €       0,75 Inclusief
Geld€ 0,50 € 0,50 Inclusief
Reis Rechtsbijstand€ 0,15 € 0,15 Inclusief
Ongevallen€ 0,10 € 0,15 € 0,15
Skiën en snowboarden€ 1,00 € 1,00 € 1,00
Hulp en huur vervoermiddel€ 17,50 € 17,50 € 17,50
Extra sportuitrusting€ 0,65 € 0,65 € 0,65

 

De premie is per persoon per dag. Kinderen tot vijf jaar zijn gratis meeverzekerd. Over delen van de premie betaal je assurantiebelasting.

Wil je meer informatie over assurantiebelasting? Kijk op www.europeesche.nl/assurantiebelasting.

Klik hier voor de voorwaarden van de kortlopende reisverzekering.

 

 

Kortlopende annuleringsverzekering 

Wij raden je aan om bij het boeken van jouw reis een annuleringsverzekering af te sluiten. Het is tenslotte heel vervelend wanneer je jouw reis moet annuleren. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Sluit daarom altijd een annuleringsverzekering af. Een annuleringsverzekering van de Europeesche is ideaal. Want die geldt niet alleen voor vertrek, maar ook tijdens jouw vakantie.
Bovendien is de Europeesche Verzekeringen: al negentig jaar dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen.

Daarnaast kun je de annuleringsverzekering volledig aanpassen aan jouw wensen. Je hebt de keuze uit twee verzekeringen: een standaard Annuleringsverzekering of een Allrisk Annuleringsverzekering.

 Annuleringsverzekering: wat is standaard verzekerd? 

Met onze standaard Annuleringsverzekering ben je goed verzekerd, als je jouw reis moet annuleren. Naast de kosten van de annulering zijn ook de kosten van de ongebruikte reisdagen verzekerd. Dus mis je een deel van je reis, bijvoorbeeld omdat je eerder naar huis moet? Dan ontvang je van ons een vergoeding voor iedere dag dat je niet van jouw reis hebt kunnen genieten. En heb je zelf jouw reis, bijvoorbeeld vliegticket, hotel en autohuur, samengesteld en valt een van de onderdelen uit? Dan vergoeden wij de wijzigings- of annuleringskosten van de overige onderdelen.

Waarnemer meeverzekeren

Als je wilt, kun je een (zaak)waarnemer meeverzekeren. Dat kan de persoon zijn die jouw taken op je werk waarneemt. Of de persoon die altijd op je huis of huisdier past terwijl je op reis bent. Als jouw waarnemer iets overkomt, kun je jouw reis annuleren of vroegtijdig afbreken. Je hebt dan recht op vergoeding van de annuleringskosten of de ongebruikte reisdagen.

 

 Allrisk Annuleringsverzekering 

Wil je zelf kunnen bepalen om welke reden je jouw geboekte reis annuleert? Kies dan voor onze Allrisk Annuleringsverzekering. Je kunt dan niet alleen een beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag zelf bepalen om welke reden je niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld omdat je beste vriend(in) ernstig ziek wordt. Maar ook als je toch die nieuwe baan of opdracht krijgt en snel moet beginnen. Je krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van de annuleringskosten vergoed. Raadpleeg de voorwaarden voor de uitzonderingen.

Vóór en tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen.

 • Ook voor lastminuteboekingen
 • Alle annuleringsredenen mee te verzekeren
 • Ook onderdelen van een zelf samengestelde reis worden vergoed

 

 Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering 

Annulering

Allrisk Annulering

Vergoeding annulering om redenen genoemd in voorwaarden

kostprijs

kostprijs

Vergoeding annulering om

aanvullende redenen

-

75% van de

annuleringskosten

Vergoeding ongebruikte reisdagen
- Ziekenhuisopname (minimaal één overnachting)

reissom per dag

reissom per dag

- Eerdere terugkeer om

redenen genoemd in de voorwaarden

reissom per dag

reissom per dag

- Eerdere terugkeer om aanvullende redenen

-

75% van de reissom per dag

 

 

 Premieoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering 

 

Annulering5,5% van de reissom
Allrisk Annulering7% van de reissom
Waarnemer1% van de reissom

 

De poliskosten bedragen € 3,50. Over de premie en de poliskosten betaal je assurantiebelasting. Wil je meer informatie over assurantiebelasting? Kijk op www.europeesche.nl/assurantiebelasting.

Klik hier voor de voorwaarden van de kortlopende annuleringsverzekering.

 

 Doorlopende reisverzekering 

 

Altijd een verzekering op maat
De Doorlopende Verzekering voor Reizen is geheel naar eigen wens samen te stellen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit de varianten Basis, Comfort en Optimaal, Annulering of Allrisk Annulering.
Daarnaast kun je jouw verzekering uitbreiden met diverse dekkingen. Je betaalt dus alleen waar je behoefte aan hebt.

Waarom een doorlopende reisverzekering van de Europeesche? Omdat;

 • Standaard twee jaar nieuwwaardedekking op je bagage bij de optimaal dekking
 • Bijna alle sporten standaard meeverzekerd.
 • Vrijwilligerswerk en stage in het buitenland standaard verzekerd
 • Vergoeding medische kosten die binnen jouw verplichte eigen risico vallen
 • Kinderen onder 5 jaar zijn gratis meeverzekerd en blijven gratis en ook nog twee meereizende logés gratis meeverzekerd
 • Extra reiskostenvergoeding bij terugkeer bij ernstig ziekte/overlijden en ongeval van familie 1e, 2e en 3e graad

Klik hier voor het volledige overzicht van de doorlopende reisverzekering.

 

 Doorlopende annuleringsverzekering 

Waarom een doorlopende annuleringsverzekering van de Europeesche? Omdat;

 • Unieke Allrisk Annuleringsdekking: je bepaalt zelf de reden van annulering
 • Risico van samengestelde reizen standaard meeverzekerd
 • Overlijden 3e graad familie standaard meeverzekerd
 • Ziekte/overlijden Ex-partner is een reden voor annuleren of terugkeer van jouw reisbestemming..
 • Ook vergoeding als je reisgenoot annuleert en zelf geen verzekering heeft

 

 Allrisk Annuleringsverzekering 

Wil je zelf beslissen om welke reden je jouw vakantie annuleert? Kies dan voor de Allrisk Annuleringsverzekering. Je mag dan zelf bepalen waarom je liever niet op vakantie gaat. Bijvoorbeeld omdat een goede vriend(in) ernstig ziek wordt. Maar ook omdat je toch die nieuwe baan krijgt. Hou er wel rekening mee dat er altijd sprake van een onverwachte gebeurtenis moet zijn. Wij vergoeden dan 75% van de annuleringskosten. Bij annulering om een standaard reden krijg je wel 100% vergoed.

 

Klik hier voor het volledige overzicht van de doorlopende annuleringsverzekering.

 


Wil je weten welke verzekering het beste bij je past? Of heb je een andere vraag over één van de verzekeringen? Voor een persoonlijk advies helpen wij je graag verder. Hiervoor kun je contact opnemen via de e-mail: info@like2travel.eu of via telefoonnummer: 0180-429394.

Aanmelden nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
VvKRGGTOStichting Calamiteiteitenfonds
homeenvelopemagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram