fbpx
kibboets in Israel

Overnachten in een kibboets van Like2Kibbutzim


In Israël zijn er vele manieren om te overnachten. Er zijn luxe resorts, goede middenklasse accommodaties en appartementen. 
Maar wat maakt een verblijf in Israël nu zo bijzonder? Indien je echt Israëlisch wilt verblijven, dan kun je overnachten in een kibboets.
Maar wat is een kibboets?  Dat leggen we je hieronder uit. Een kibboets in Israel is namelijk een bijzondere overnachtingsplek. 
Één van onze favorieten is kibboets Shaar Hagolan. 


Overnachten in een kibboets van Like2Kibbutzim


Kibboetsen hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Israël. Daardoor hebben ze bijgedragen aan de landbouw en de industrie. Zo fungeerden ze als eerste tehuis voor immigranten. Maar het belangrijkste: in de eerste jaren verdedigden ze haar grenzen. Wanneer er dreiging vanuit andere buurlanden kwam, was het uitermate belangrijk om jezelf te kunnen verdedigen.
  

Wat is een kibboets?


Het doel van de kibboets was om onbewerkte streken van het land te veranderen in productieve bouwgrond. 
De in 1910 opgerichte kibboets Degania Alef geldt als geboorteplaats van de Israëlische kibboets.

Na de stichting van de staat Israël in mei 1948 ontstonden er uit ideologisch oogpunt communes waar de mensen samen woonden, leefden en werkten aan de opbouw van het land. Kenmerken van een kibboets: een landelijke manier van leven met liefde voor de natuur. Gelijkheid staat hierbij centraal. Iedereen krijgt hetzelfde. De meeste kibboetsen zijn gelegen op de meest schilderachtige plekjes. Vaak in een vruchtbaar gebied.

In de jaren 80 kwamen er veel reizigers naar Israël, met het idee om de wereld te verbeteren! Ze werkten in de kibboets en verdienden geld door de verkoop van eigen landbouwproducten. Steeds meer kwam er behoefte aan privacy en nam de behoefte om samen te leven af. Later zijn er van de arbeiders (kibboetsnik) huisjes accommodaties gemaakt om zo geld te verdienen. De meeste van de ca. 250 kibboetsen zijn te vinden rond het Meer van Galilea en de Dode Zee.

  

Kibboets in Israel: ontdek het authentieke kibboetsgevoel


Verblijf op een kibboets in Israel en ontdek het authentieke kibboetsgevoel. Wanneer je tijdens de vakantieperiode in een kibboets verblijft, zie je vele Israëlische families. Het is leuk om een praatje met elkaar te maken en zo meer te leren over de Joodse cultuur. Je ontbijt en dineert samen met de bewoners. Ook zie je hoe de kinderen les krijgen, hoe de auto's verdeeld worden en hoe men aan inkomen komt. 
  

Kibboets Shaar Hagolan


Een kibboets waar wij zelf heel enthousiast over zijn, is kibboets Shaar Hagolan. Deze kibboets is gelegen op ca.4 kilometer van het Meer van Tiberias en op 15 kilometer van de historische stad Tiberias. Bij helder weer kun je vanaf hier Syrië zien liggen. Kibboets Shaar Hagolan is de ideale accommodatie als je op zoek bent naar rust middenin de natuur en toch dichtbij de bezienswaardigheden wilt verblijven. 

De kibboets heeft een landelijke sfeer en de kamers zijn ruim opgezet. Tevens is er een overdekt en verwarmd zwembad dat het gehele jaar open is. ’s Avonds kun je met elkaar heerlijk een wijntje drinken in de tuin. Op de kibboets komen veel vogelsoorten voor. Allemaal elementen voor een ideaal verblijf rond het Meer van Tiberias.

Kortom: Je ontdekt Israël als een local.

Tip: Maak samen met een kibboetsnik een toer en leer alles over het leven op het platteland.

  
Aanmelden nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
VvKRGGTOStichting Calamiteiteitenfonds
bedhomeenvelopemagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram