fbpx

Like2Kibbutzim

Overnachten in een kibboets


In Israël zijn er vele manieren om te overnachten. Er zijn luxe resorts, goede middenklasse accommodaties en appartementen. 
Maar wat maakt een verblijf in Israël nu zo bijzonder? Indien je echt Israëlisch wilt overnachten, dan verblijf je in een kibboets.

Kibboetsen hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Israël. Daardoor hebben ze bijgedragen aan de landbouw en de 
industrie. Ze fungeerden als eerste tehuis voor immigranten. Maar het belangrijkste: in de eerste jaren verdedigden ze haar grenzen. Wanneer er dreiging vanuit andere buurlanden kwam, was het uitermate belangrijk om jezelf te kunnen verdedigen.

In de jaren 60 en 70 ontstonden er uit ideologisch oogpunt communes waar de mensen samen woonden, leefden en werkten. Kenmerken van een kibboets: een landelijke manier van leven met liefde voor de natuur. Gelijkheid staat hierbij centraal. Iedereen krijgt hetzelfde. De meeste kibboetsen zijn gelegen op de meest schilderachtige plekjes. Vaak in een vruchtbaar gebied.

In de jaren 80 kwamen er veel reizigers naar Israël, met het idee om de wereld te verbeteren! Ze werkten in de kibboets en verdienden geld door de verkoop van eigen landbouwproducten. Steeds meer kwam er behoefte aan meer privacy en nam de behoefte om samen te leven af. Later zijn er van de arbeidershuisjes accommodaties gemaakt om zo geld te verdienen.

De meeste kibboetsen zijn te vinden rond het Meer van Galilea en de Dode Zee.

  

Kibboets Israel: ontdek het authentieke kibboetsgevoel


Verblijf op een kibboets Israel en ontdek het authentieke kibboetsgevoel. Wanneer je tijdens de vakantieperiode in een kibboets verblijft, zie je vele Israëlische families. Het is leuk om een praatje met elkaar te maken en zo meer te leren over de Joodse cultuur. Je ontbijt en dineert samen met de bewoners. Kortom: Je ontdekt Israël als een local. Tip: Maak samen met een kibboetsnik een toer en leer alles over het leven op het platteland.

Wil jij ook overnachten als een local? Bekijk hieronder de beschikbaarheid!
  
Aanmelden nieuwsbrief
Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
VvKRGGTOStichting Calamiteiteitenfonds
bedhomeenvelopemagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram