fbpx

 De reisvoorwaarden van Like2Travel 

 

Je vind hier kort samengevat de reisvoorwaarden van Like2Travel. Onderaan de pagina kun je de volledige reisvoorwaarden van Like2Travel downloaden in PDF.

 


 Lidmaatschap VvKR 

Op alle overeenkomsten zijn de voorwaarden van de  VvKR  (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties) van toepassing.

 Lidmaatschap GGTO 

Op alle overeenkomsten zijn de voorwaarden van de garantieregeling van de  GGTO  (Garantiefonds voor Gespecialiseerde touroperators) van toepassing.

 Lidmaatschap Calamiteitenfonds 

Op alle overeenkomsten zijn de voorwaarden van het  Calamiteitenfonds  van toepassing.

 Informatie op de website (en andere uitingen) 

De prijzen op de website staan vermeld in Euro (tenzij anders staat aangegeven). Indien de koers verandert, behouden wij het recht om de prijzen aan te passen en je tot uiterlijk 6 weken voor vertrek een aangepaste factuur te sturen. Tevens kunnen de luchtvaartmaatschappijen de luchthavenbelasting aanpassen. Like2Travel behoudt het recht deze kosten aan je door te berekenen.

Alle informatie en prijzen op deze site, in onze advertenties en in alle andere uitingen zijn met de grootste zorg samengesteld. Onjuiste informatie kan echter toch voorkomen. Like2Travel, alsook de aan haar gelieerde ondernemingen en toeleveranciers zijn niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen. Alle vlucht- en reisinformatie is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Kennelijke fouten en commissies binden ons niet.

 Boekingsproces 

De boeking komt tot stand na aanvaarding door de reiziger van het door ons voorgestelde aanbod. (dit kan zowel telefonisch als per email). Nadat je de reis bij ons hebt geboekt krijg je een boekingsformulier toegestuurd. Dit formulier dien je ingevuld en ondertekend naar ons te retourneren. Nadat wij het ondertekende boekingsformulier hebben ontvangen, ontvang je een schriftelijke bevestiging en een factuur.

Je bent niet verplicht een kopie van je paspoort op te sturen. Je hebt het recht om alleen de benodigde gegevens aan ons te verschaffen. Echter bij het foutief of onduidelijk doorgeven van je paspoortgegevens zijn alle extra bijkomende kosten voor eigen rekening. (voorbeeld: het ticket is al geprint maar je hebt aan ons een roepnaam doorgegeven in plaats van een paspoortnaam.
De naam op het ticket dient dan tegen extra kosten aangepast te worden).

Wij brengen geen reserveringskosten in rekening.

Vijfentwintig procent van de reissom + eventuele kosten voor een annuleringsverzekering dienen bij boeking aanbetaald te worden. De volledige reissom dient uiterlijk zes weken voor vertrek overgemaakt te zijn. Indien je een ticket hebt geboekt met afwijkende voorwaarden, dan is het mogelijk dat je de volledige reissom direct dient te voldoen.

Jouw reisbescheiden worden circa 14 dagen voor aanvang van de reis toegezonden. Indien tickets eerder zijn uitgegeven blijven deze in ons beheer tot verzending van de reisbescheiden.

 Wijzigingen  

Voor wijzigingen na boeking geldt dat per persoon € 17,50 administratiekosten + eventuele meerkosten voortkomend uit de wijziging doorberekent zullen worden.

 Annuleringsvoorwaarden 

Like2Travel hanteert de VvKR-reisvoorwaarden. De aanbetaling bedraagt 25% van de totale reissom. Wanneer van dit percentage wordt afgeweken wordt je hierover ingelicht. Voor boekingen vanaf 1 januari 2019 gelden de volgende annuleringsvoorwaarden:

Indien je een individuele reis hebt geboekt zijn bij opzegging door de reiziger de volgende bedragen verschuldigd:

  • Wanneer je annuleert  t/m 56 dagen vóór de dag van vertrek: de annuleringskosten van de vlucht + 25% van het overige deel van de reissom
  • Bij annuleren vanaf 55 dagen t/m 22 dagen vóór de dag van vertrek: de annuleringskosten van de vlucht + 50% van het overige deel van de reissom
  • Vanaf 21 dagen t/m 13 dagen vóór de dag van vertrek: de annuleringskosten van de vlucht + 75% van het overige deel van de reissom
  • Annuleren vanaf 14 dagen t/m 7 dagen vóór de dag van vertrek: de annuleringskosten van de vlucht + 90% van het overige deel van de reissom
  • Annuleren vanaf 6 dagen voor vertrek: 100% van de reissom

Indien reis- en/of annuleringsvoorwaarden afwijken van de hierboven genoemde standaard voorwaarden, wordt dit vermeld bij de betreffende reis.

 Verzekeringen 

Wij adviseren altijd een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. (De annuleringsverzekering dient binnen 6 dagen na factuur datum te worden afgesloten). Deze verzekeringen sluiten wij graag voor je af. Onze verzekeringsagent De Europeesche Verzekeringen biedt hiertoe verschillende mogelijkheden. Zorg ervoor dat je ook bij activiteiten, zoals duiken, goed verzekerd bent. Informeer naar de mogelijkheden bij jouw boeking.

 Geen doorgang programma  

Alhoewel het zelden voorkomt, kan het gebeuren dat een deel van een programma geen doorgang kan vinden. Bijvoorbeeld bij onrust in het Midden Oosten. Wij zullen alles in het werk stellen je een passend alternatief te bieden. Wij kunnen hiervoor niet verantwoordelijk worden gesteld.

 Reisdocumenten 

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om bij vertrek en tijdens de reis in het bezit te zijn van geldige reisdocumenten. Daarbij dien je jezelf te laten informeren over de meest actuele eisen ten aanzien van jouw reisdocumenten.

Je dient in het bezit te zijn van een geldig retourticket. Ook dien je over voldoende financiële middelen te beschikken om jezelf en medereizigers gedurende je verblijf te kunnen onderhouden. Als je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, dan dien je mogelijk aan afwijkende voorwaarden te voldoen. Wij adviseren je dit bij de betreffende ambassade na te vragen.

Voor visumbestemmingen is het mogelijk om via Like2Travel een visum aan te vragen. Dit wordt gedaan via onze partner  Visum International . Deze kosten zijn niet inbegrepen in de reissom. 

Voor de volledige reisvoorwaarden van Like2Travel,  klik hier .

Aanmelden nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
VvKRGGTOStichting Calamiteiteitenfonds
homeenvelopemagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram