fbpx

Fietsen in Zuid-Afrika

16-daagse avontuurlijke rondreis op de fiets

Algemene informatie
Dagprogramma
Vliegtickets
Inclusief
Data & prijzen
Boek deze reis

Fietsen in Zuid-Afrika

Hoogtepunten van de reis: Fietsen in Zuid-Afrika

Gedurende ruim twee weken fietsen in Kaapstad, Durban en andere bezienswaardigheden zien op de Tuinroute en meer tijdens deze rondreis 'Fietsen in Zuid-Afrika'. Safari Krugerpark inbegrepen!

· Fietsen in Kaapstad – door de stad en over het strand
· Fietstocht Kaap de Goede Hoop
· Zesdaags fietsavontuur van Knysna naar Port Elisabeth
· Fietstocht in de bruisende Afrikaanse stad Durban
· Boottocht op het meer van St. Lucia
· Krugerpark safari in een open safari truck

Fietsen in Zuid-Afrika

Wil je Zuid-Afrika op een leuke manier ontdekken en hou je van fietsen? Zoek dan niet verder. Ga fietsen in Zuid-Afrika. Deze sportieve fietsreis is echt iets voor jou! Tijdens deze reis ga je 9 dagen met de fiets op pad. Tussendoor leg je de afstanden per huurauto af. We hebben iedereen iets te bieden. Afhankelijk van je smaak voor avontuur, uitdaging en prestaties. Daarnaast kun je bij sommige plekken zelf kiezen welke fietsroute je neemt, zoals bij het fietsen in Kaapstad. Verder rijd je op goede grindwegen tot avontuurlijke natuurpaden.

Fietsen in Kaapstad

Je zult gaan fietsen in Kaapstad! De reis begint in de ‘Moederstad’ Kaapstad, gelegen aan de voet van de Tafelberg. Vanuit het hart van het centrum maak je een fietstocht tot aan de kustplaats Noordhoek. Ook maak je een fietsexcursie naar het Kaapse Schiereiland. Verder fietst je door het Kaap Peninsula National Park en naar het Kaap de Goede Hoop natuurreservaat. 

Fietsavontuur

Na het fietsen in Kaapstad en op het Kaapse Schiereiland is dag vier een spannende dag. Want dan begint het fietsavontuur: een 6 daagse Tuinroute. Je rijdt door het hart van de Klein Karoo en geniet van adembenemende uitzichten. Daarnaast gaat de tocht door glooiende heuvels langs schaap- en struisvogelboerderijen. Het avontuur begint bij de prachtige Prins Albert Pass. Na een klim bergopwaarts maak je een lange en spannende afdaling naar De Vlugt. De tocht gaat bovendien langs de Knysna Lagune en de Seven Passes Road. Daarna ga je via George naar Port Elisabeth. Na een binnenlandse vlucht vanuit Port Elisabeth haal je in Durban je huurauto op. Je maakt een boottocht op het meer van St. Lucia en bezoekt het voormalige Koninkrijk Swaziland.

Safari Krugerpark

Uiteraard bezoek je het Krugerpark. En natuurlijk ga je op Krugerpark safari in een open safari truck. Het Krugerpark is een omvangrijk wildpark dat bijna 19.000 km groot is. Ter illustratie"geen enkel ander wildpark ter wereld heeft de verscheidenheid van het Zuid-Afrikaanse Krugerpark. Onder begeleiding van een ervaren ranger ga je in een open 4x4-voertuig op safari. Er leven meer dan 147 soorten zoogdieren, bijvoorbeeld giraffes en elanden. Ook komen er meer dan 500 vogelsoorten voor, zoals de koritrap. Verder komen er 450 soorten bomen voor. Bovendien ga je op zoek naar de Big Five. 

Kortom: 'Fietsen in Zuid-Afrika' is een ideale reis voor mensen die van fietsen houden! Ook is het mogelijk deze reis te combineren met de wandelreis Zuid-Afrika. Bovendien is het mogelijk om de reis te verlengen met een aantal dagen.
Fietsreis
Vertrekdata zelf te bepalen
Halfpension
vanaf €4.295,- p.p.
Kaart Zuid-Afrika
Zwaarteniveau van de reis 
* Licht
Gemiddeld
Zwaar
Dag 1 
Dag 2 
Dag 3 
Dag 4 
Dag 5 
Dag 6 
Dag 7 
Dag 8 
Dag 9   
Dag 10 
Dag 11 
Dag 12 
Dag 13 
Dag 14 
Dag 15 
Dag 16 

Van dag-tot-dag programma

O= ontbijt, L= lunch, D= diner

Kaapstad

Dag 1: Kaapstad

Aankomst Kaapstad
Bij aankomst op de luchthaven van Kaapstad word je opgewacht door een vertegenwoordiger van Like2Travel. Vervolgens heb je een transfer naar je hotel. Morgen begin je met fietsen in Kaapstad. Overnachting in het Rockwell Hotel in Kaapstad.

Dag 2: Fietsen in Kaapstad

Kaapstad (o)
Kaapstad 2
Kaap de Goede Hoop

Dag 3: Fietsen in Zuid-Afrika - Het Kaapse Schiereiland

Kaapstad - Kaapse Schiereiland – Kaapstad (o)

Dag 4: Fietsen in Zuid-Afrika - Start van de Tuinroute

Kaapstad - Tuinroute: George – Montagu gebergte (o,d)
Fietsen in Zuid-Afrika - Tuinroute
Oudsthoorn

Dag 5: Fietsen in Zuid-Afrika - Klein Karoo

De Klein Karoo (o,d)
De tocht gaat verder door glooiende heuvels van de Klein Karoo. Je fietst langs schaap- en struisvogelboerderijen. Onderweg is er geen gelegenheid om ergens te lunchen (niet inbegrepen). Terug bij je accommodatie kun je een duik nemen in één van de rotspoelen. Overnachting in de Eagle Falls Country Lodge in Oudtshoorn.

Fietsafstand: 65 km

Dag 6: Fietsen in Zuid-Afrika - Route R62

R62 – Prins Alfred Pass (o,d)
Je vervolgt de reis al fietsend over boeren wegen totdat je de R62 bereikt: een route met gegarandeerd avontuur. De prachtige Prins Alfred bergpas wacht op je! Na een klim bergopwaarts, maak je een lange en spannende afdaling naar De Vlugt. Laat gewoon je fiets rollen en geniet van de overweldigende schoonheid van de natuur. Je zult bijvoorbeeld ruige rotsen, oude inheemse vegetatie en zelfs kleine watervallen passeren. Overnachting in de Outeniqua Trout Lodge in De Vlugt.

Fietsafstand: 68 km
Fietsen in Zuid-Afrika - Tuinroute 2
Knysna

Dag 7: Fietsen in Zuid-Afrika - Prins Alfred Pass en Knysna Forest

Karoo – Knysna bos – Knysna (o,d)

Dag 8: Fietsen in Zuid-Afrika - Phantom Pass en Seven Passes Road

Knysna Lagune – Phantom Pass – de Seven passes route (o,d)
Featherbed Natuurreservaat
Fietsen in Zuid-Afrika - Seven Passes Route

Dag 9: Fietsen in Zuid-Afrika - Via George naar Port Elisabeth

Sedgefield – George – Port Elisabeth (o)

Dag 10: Transfervlucht naar Durban

Binnenlandse vlucht Port Elisabeth – Durban / Ballito (o)
Vandaag wordt je, afhankelijk van de vluchttijden van je binnenlandse vlucht, naar de luchthaven van Port Elisabeth gebracht. Je vliegt van Port Elisabeth naar Durban. Na aankomst op de luchthaven van Durban haal je je huurauto op en rijd je naar je hotel in Durban. Let op dat je de “Letter of Authority” voor Swaziland meekrijgt. Overnachting in Hotel The Vineyard on Ballito.
Protea
Durban

Dag 11: Fietsen in Zuid-Afrika - Durban

Durban / Ballito (o)

Dag 12: Bootsafari St. Lucia

Durban – St. Lucia (o)
Een vroeg vertrek van Durban naar St. Lucia. Na aankomst in St. Lucia maak je een 3 uur durende boottocht in het natuurreservaat van St. Lucia, een cultureel werelderfgoed waar krokodillen, haaien en honderden nijlpaarden leven. Met wat geluk zie je de bijzondere vogels als visarend en goliathreiger aan de oevers. Met een Zulu gids zul je vogels kijken en wilde dieren spotten. Uiteraard vertelt de gids alles over de wilde dieren. Overnachting in het Santa Lucia Guesthouse in St. Lucia.
Wildlife St. Lucia
Local in Swaziland

Dag 13: Het Afrikaanse leven van de Swazi's

St. Lucia – Swaziland (o)

Dag 14: Safari Krugerpark

Swaziland – Krugerpark (o)
Addo Olifanten Park
Leeuw - Kruger Park

Dag 15: Safari Krugerpark - The Big Five

Krugerpark (o)
Vandaag ga je de gehele dag in een open 4X4 voertuig op safari Krugerpark. De ranger zal je alles vertellen over de Big Five; de olifant, de neushoorn, de leeuw, het luipaard en de buffel. Met een beetje geluk zie je ze alle vijf tijdens de Krugerpark safari! Uiteraard komt er ook genoeg klein wild voor in het Krugerpark zoals de impala’s. De rangers noemen ze: “McDonald’s for Lions”. Overnachting in de La Kruger Lifestyle Lodge.

Dag 16

Krugerpark – Panoramaroute – Vertrek vanuit Johannesburg (o
Drie Rondavels
Kortom: een bijzonder gevariëerde en avontuurlijke reis met o.a. fietsen in Kaapstad en ver daarbuiten en tweemaal een Krugerpark safari. Indien je de reis wilt verlengen met een aantal dagen dan is dat mogelijk. Verder kun je deze reis ook combineren met één van onze andere reizen.

NB. Het programma is altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Ook de accommodaties en gidsen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Nadat wij jouw reis hebben bevestigd staan de onderdelen vast. Door onvoorziene omstandigheden kan het altijd gebeuren dat we een enkel onderdeel moeten wijzigen. Weliswaar altijd in overleg met de klant.
Fietsreis
Vertrekdata zelf te bepalen
Halfpension
vanaf €4.295,- p.p.
Kaart Zuid-Afrika
Zwaarteniveau van de reis 
* Licht
Gemiddeld
Zwaar
Dag 1 
Dag 2 
Dag 3 
Dag 4 
Dag 5 
Dag 6 
Dag 7 
Dag 8 
Dag 9   
Dag 10 
Dag 11 
Dag 12 
Dag 13 
Dag 14 
Dag 15 
Dag 16 

Vliegtickets nodig?

Bij deze reis zijn de vliegtickets niet inbegrepen. Uiteraard kunnen wij de vliegtickets voor je regelen en hierin advies geven. Ook kun je de vliegtickets gemakkelijk zelf opzoeken en zelf boeken in ons vluchtsysteem. Indien nodig helpen wij je graag.

Liever de tickets door ons laten regelen? Wij sturen je graag een passende offerte Voordat we een offerte sturen hebben we graag even telefonisch contact. Zo kunnen we de offerte goed aansluiten op jouw wensen. Wanneer je akkoord bent met de offerte boeken wij de vluchten voor je.

Fietsreis
Vertrekdata zelf te bepalen
Halfpension
vanaf €4.295,- p.p.
Kaart Zuid-Afrika
Zwaarteniveau van de reis 
* Licht
Gemiddeld
Zwaar
Dag 1 
Dag 2 
Dag 3 
Dag 4 
Dag 5 
Dag 6 
Dag 7 
Dag 8 
Dag 9   
Dag 10 
Dag 11 
Dag 12 
Dag 13 
Dag 14 
Dag 15 
Dag 16 
Wanneer je een reis boekt is het fijn om te weten wat er wel en niet is inbegrepen in de reissom. Zo weet je precies waar je aan toe bent. En kom je niet voor verrassingen te staan. Bovendien heb je zo een compleet kostenplaatje. Indien je extra excursies wilt bijboeken is dat mogelijk.

Inbegrepen:

• 15 overnachtingen in genoemde accommodaties of gelijkwaardig o.b.v. logies en ontbijt
• Verzorging: 15x ontbijt en 5 x diner
• Genoemde transfers
• 3 uur durende fietstocht: fietsen in Kaapstad en langs de kust op dag 2 met fietsgids
• Volle fietsdag Cape Peninsula met fietsgids op dag 3
• Zesdaags fietsavontuur vanaf Knysna naar Port Elisabeth met fietsgids van dag 4 t/m dag 9
• 3 uur durende fietstocht in Durban met fietsgids op dag 11
• Boottocht op het meer van St. Lucia op dag 12
• Safari Krugerpark: 3 uur durende gamedrive in het Krugerpark in een safari truck tijdens zonsondergang op dag 14
• Safari Krugerpark - The Bigh Five: Volle dag op safari in het Krugerpark in een safari truck op dag 15
• 7 dagen autohuur categorie A: Kia Picanto of gelijkwaardig - van Durban naar Johannesburg
(dag 10 – dag 16) – andere autotypes zijn mogelijk* 
• Inbegrepen bij de autohuur: inclusief Premium Package Plus incl. CDW + TLW + PAI + ongelimiteerd aantal kilometers, Admin. fee, Tourist Levy, extra bestuurder, Third Party Liability, Tyre Windscreen damage Waiver, Rim and Hubcap Damage, General Public Liability, Water and Undercarriage Damage, 1 x GPS rental
• Ondersteuning van Jeeps en speciale fietsgidsen tijdens de fietsdagen
• Engelssprekende gids en / of rangers tijdens de excursies
• Excursies zoals genoemd in het programma 

* Je kunt eventueel de auto upgraden naar een grotere huurauto. Vraag naar de bijkomende kosten voor de door jou gewenste huurauto. 

Bij te boeken:

• Vliegtickets
• Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen:

• Vliegtickets
• Binnenlandse vlucht van Port Elisabeth naar Durban
• Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden
• Fooienadvies ca. € 75,- p.p. (fooi aan gids, chauffeur, hotels)*
• Benzinekosten
• Persoonlijke uitgaven
• Reis- en annuleringsverzekering
• Bijdrage GGTO € 15,- per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

* Het fooienadvies is een richtlijn vanuit de plaatselijke overheid. Wij Nederlanders geven vaak alleen een fooi wanneer er een goede service is geleverd. Echter, in de meeste verre bestemmingen krijgen de gidsen een minimum loon. En is het fooienbedrag een aanvulling op het salaris.


Fietsreis
Vertrekdata zelf te bepalen
Halfpension
vanaf €4.295,- p.p.
Kaart Zuid-Afrika
Zwaarteniveau van de reis 
* Licht
Gemiddeld
Zwaar
Dag 1 
Dag 2 
Dag 3 
Dag 4 
Dag 5 
Dag 6 
Dag 7 
Dag 8 
Dag 9   
Dag 10 
Dag 11 
Dag 12 
Dag 13 
Dag 14 
Dag 15 
Dag 16 
Hieronder vind je een overzicht van de prijzen van de rondreis: 
"Fietsen in Zuid-Afrika" - 16 dagen. 

Reisdata en prijzen

Onderstaande prijzen zijn per persoon en op basis van beschikbaarheid. Tijdens nationale feestdagen kan er een toeslag gelden.

Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen)
Laag seizoenVertrekdataAantal personenRichtprijs*
2B-RSA16-L1 januari t/m 30 september2 personen€ 4.295,- p.p.
Midden seizoenVertrekdataAantal personenRichtprijs*
2B-RSA16-M1 oktober t/m 31 oktober2 personen€ 4.595,- p.p.
Hoog seizoenVertrekdataAantal personenRichtprijs*
2B-RSA16-H1 november t/m 13 december2 personen€ 4.625,- p.p.
Super hoog seizoenVertrekdataAantal personenRichtprijs*
2B-RSA16-SH14 december t/m 31 december2 personen€ 4.695,- p.p.

* Prijzen zijn gebaseerd op twee personen in een tweepersoonskamer. 
Voor het gebruik van een tweepersoonskamer voor alleengebruik geldt een toeslag.
Fietsreis
Vertrekdata zelf te bepalen
Halfpension
vanaf €4.295,- p.p.
Kaart Zuid-Afrika
Zwaarteniveau van de reis 
* Licht
Gemiddeld
Zwaar
Dag 1 
Dag 2 
Dag 3 
Dag 4 
Dag 5 
Dag 6 
Dag 7 
Dag 8 
Dag 9   
Dag 10 
Dag 11 
Dag 12 
Dag 13 
Dag 14 
Dag 15 
Dag 16 

Aanmeldingsformulier

Bedankt voor je interesse in de reis "Fietsen in Zuid-Afrika" van Like2Travel. Wanneer je je aan wilt melden voor deze reis, kun je onderstaande gegevens invullen. Eén van onze reisspecialisten zal binnen twee werkdagen contact met je opnemen om je reiswensen door te nemen.
* Verplichte velden

  Aanhef*:                 Dhr.Mevr.

  Voorletters*:             

  Achternaam*:           

  Adres*:                        Nummer*:      

  Postcode*:                  Woonplaats*:

  Telefoonnummer*:  

  E-mail adres*:           

  Geboortedatum*:    

  Fietsreis
  Vertrekdata zelf te bepalen
  Halfpension
  16 dagen / 15 nachten
  vanaf €4.295,- p.p.
  Kaart Zuid-Afrika
  Zwaarteniveau van de reis 
  * Licht
  Gemiddeld
  Zwaar
  Dag 1 
  Dag 2 
  Dag 3 
  Dag 4 
  Dag 5 
  Dag 6 
  Dag 7 
  Dag 8 
  Dag 9   
  Dag 10 
  Dag 11 
  Dag 12 
  Dag 13 
  Dag 14 
  Dag 15 
  Dag 16 
  • Fietsen in Kaapstad
   Kaappunt
   Leeuw - Safari Krugerpark
   Wandelen bij Kaappunt
  • Fietsen in Zuid-Afrika - Fietstocht Township
   Fietsen in Zuid-Afrika - Wijnroute
   Local in Swaziland
   Olifanten - Safari Krugerpark

  Anderen bekeken ook

  Aanmelden nieuwsbrief
  Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

  Volg ons: 
  VvKRGGTOStichting Calamiteiteitenfonds
  planecirclebicyclebedhomeenvelopefile-emptycalendar-fulldinnermagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram