fbpx

Rondreis Indonesië: Actief op Bali en Lombok

14 -DAAGSE REIS

Algemene informatie
Dagprogramma
Vliegtickets
Inclusief
Data & prijzen
Boek deze reis

Rondreis Indonesië: Actief op Bali en Lombok

Hoogtepunten van de rondreis  Indonesië:

Deze rondreis Indonesië is een avontuurlijke reis voor echte sportievelingen, waarbij je zowel Bali als Lombok aandoet. Verwacht onder andere het volgende: fietsen in Indonesie, Kajak Bali, Rinjani vulkaan trekking en meer.

• Fietsen in Indonesie: Mountainbike tocht door het binnenland van Bali
• Kruidenwandeling Ubud
• Kajak Bali: Kanotocht Lake Tamblingan
• Wandeling door het tropische regenwoud Hutan Dasong
• Fietsen in Indonesie: Vanuit Senggigi op de fiets door het landschap van Lombok
• Een twee daagse trekking: Wild Flower Walk
• Je kampeert in de verborgen vallei, aan de zijkant van de Rinjani vulkaan
• Rinjani vulkaan trekking
 

Rondreis Lombok en Bali

Wil jij actief bezig zijn op de eilanden Bali en Lombok en iets leren over de cultuur? Dan is deze rondreis Indonesië iets voor jou! Je begint met fietsen in Indonesie, en ervaart op de mountainbike het binnenland van Bali. Proef van het typische Balinese dagelijkse leven en geniet van het prachtige Balinese platteland. Onderweg bezoek je een traditioneel huis. Ook krijg je uitleg over de vele rituelen en gebruiken.

Fietsen in Indonesie

Tijdens deze reis zul je gaan fietsen in Indonesie. Een geweldige ervaring om de natuur en de cultuur op een oer Hollandse manier te ontdekken. Met een ervaren Engels sprekende fiets-gids ga je op pad. Samen fiets je langs de mooiste plekjes. Tijdens het fietsen in Indonesie is een fietshelm verplicht. Deze krijg je aan het begin van de fietstocht van de gids. 

Wandeling Ubud

Vanuit Ubud maak je een kruidenwandeling en leer je over de methoden die de boeren gebruiken om rijst te verbouwen. Je maakt een wandeling door het tropische regenwoud Hutan Dasong. Ook zul je genieten van dekanotocht Lake Tamblingan. Met de snelle boot vaar je vervolgens naar het eiland Lombok. Daarna zul je vanuit Senggigi door het landschap van Lombok fietsen. Je geniet van eindeloze rijstvelden, traditionele dorpjes op het platteland en de Balinese cultuur.

Rinjani vulkaan trekking

Daarna begint de Rinjani vulkaan trekking. Vanuit Sembalun maak je een twee daagse trekking. Je wandelt door grasland en tropisch bos, dat de Sembalun krater omringt. Je kampeert in een verborgen vallei, aan de zijkant van de Rinjani vulkaan. Klim naar de golvende caldera rim vanwaar er een prachtig uitzicht is op Sembalun Lawang en Sembalun Bumbung’s dorpen. Je kampeert op een hoogte van 1600 meter boven de zeespiegel, in een adembenemende vallei, met een prachtig uitzicht op het tropische bos. De Rinjani vulkaan trekking is een uitdaging voor alle avonturiers! 

Kortom, ''Rondreis Indonesië: Actief op Bali en Lombok'' is een ideale reis voor mensen die van avontuur houden! Ga fietsen in Indonesie, maak de Rinjani vulkaan trekking en Kajak Bali Experience. 

Avontuurlijke reis
Logies en ontbijt
Dagelijks vertrek
vanaf € 1.110,- p.p.
rondreis Indonesië kaart
Zwaarteniveau van de reis
* Licht
Gemiddeld
Zwaar
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 13
Dag 14

Van dag-tot-dag programma

O= ontbijt, L= lunch, D= diner

Bali dans

Dag 1: Denpasar

Aankomst Denpasar – Ubud
Na aankomst op de internationale luchthaven van Denpasar (Bali) word je vervoerd naar Ubud door een Engelssprekende chauffeur. Hier begint jouw rondreis Indonesië. Ubud ligt op 200-300 meter boven de zeespiegel. Ubud wordt omringd door rijstvelden en staat bekend als het culturele hart van het eiland Bali. Het dorp staat bekend om zijn artistieke activiteiten met veel winkels die lokaal gemaakte bamboe meubels, houtsnijwerk, schilderijen en andere kunst verkopen. Traditionele Hindu-Balinese dansvoorstellingen vinden de meeste avonden plaats. Overnachting in het Beji Ubud Resort.

Dag 2: Ubud

Ubud (o)
Je begint je rondreis Indonesië relaxt met een vrije dag in Ubud. Vanaf morgen beginnen de geplande activiteiten, met een Indonesie fietstocht. Overnachting in het Beji Ubud Resort.
fietsen Indonesie
Fietsen Indonesie

Dag 3: Fietsen in Indonesie - Bali

Ubud (o,l)

Dag 4: Rondreis Indonesië: Een kruidenwandeling in Ubud en een bezoek aan Munduk

Ubud – Munduk (o)

De kruidenwandeltocht

rondreis Indonesie
Kajak Indonesie

Dag 5: Munduk

Munduk (o,l)
Vanmorgen maak je een mooie wandeling van ongeveer 3 - 4 uur. Je begint bij de beroemde Twin Lake: Buyan Lake. Je passeert Dasong, een gebied met groente- en aardbeienplantages en vervolgt je wandeling door het tropische regenwoud (Hutan Dasong genaamd). Je wandelt langs Telaga Aye - het kleine kanaal, de rivier die Lake Buyan en Tamblingan met elkaar verbind. Tijdens de wandeling bezoek je diverse tempels. Zo zie je in de Dalem Tamblingan-tempel het natuurlijke erfgoed uit het stenen tijdperk. De Gubug-tempel daarentegen is het heiligdom van Vishnu. 

Kajak Bali: Kanotocht Lake Tamblingam

Na het bezoeken van de tempels zul je genieten van een kanotocht op Lake Tamblingam. Hier wordt een lunch en een drankje aangeboden. Overnachting in Puri Lumbung.

Dag 6: Rondreis Indonesië: Het oosten van Bali

Munduk – Candidasa (o
Vandaag wordt je naar je hotel in Candidasa gebracht, gelegen in het zuidwesten van Amlapura. Je wandelt in de hoofdstad van het regentschap Karangasem. Het was voorheen bekend als Teluk Kehen of Kehen Bay. Candidasa is een rustige kustplaats en een strategische plek om het oosten van Bali te verkennen. Overnachting in Rama Candidasa. Je overnacht in de Deluxe Cottage met uitzicht op de tuin.
Rondreis indonesie
Tirtaganga Indonesie

Dag 7: Tenganan en Tirtagangga

Candidasa (o)
Vandaag maak je een leuk uitstapje naar Tenganan en Tirtagangga. Je wandelt in ongeveer 3 uur van Tenganan naar Kastala. De trekking begint in het dorp Tenganan. Een verbazingwekkend avontuur. Je steekt de rivier over en je wandelt over dijken. Je betreedt de echte landelijke dorpen en je ontmoet de Bali Aga-mensen. Tevens zul je het unieke proces van het maken van ‘’Geringsing’’, dubbel geweven stof zien. Je ontdekt het traditionele leven en zult de ceremonies van de lokale traditionele mensen meemaken. Daarna bezoek je het waterpaleis van Tirtagangga.
Het paleis werd ontworpen en gebouwd in 1948 door Anak Agung Anglurah Ketut Karangasem, de laatste koning van Karangasem. Overnachting in Rama Candidasa. 
Je overnacht in de Deluxe Cottage met uitzicht op de tuin.

Dag 8: Rondreis Indonesië: Begin van de rondreis Lombok

Candidasa – Senggigi (o)
Vandaag wordt je naar Padang Bai gebracht en vaar je met de snelle boot naar Lombok. Bij aankomst in Lombok brengt onze chauffeur je naar je hotel in Senggigi. Senggigi is een populaire bestemming in West Lombok. Het strand strekt zich uit langs enkele kilometers net ten noorden van de hoofdstad, Mataram. Er zijn veel restaurants die traditionele gerechten uit de regio serveren. Er zijn bars met livemuziek waar je achterover kunt leunen en kunt genieten van een drankje. Als je wilt ontspannen kun je op het strand genieten van de prachtige zonsondergang. Overnachting in Kila Senggigi Beach. Vanaf je kamer heb je uitzicht op de tuin.
Lombok strand
Fietsen Indonesie

Dag 9: Fietsen in Indonesie - Lombok 

Senggigi (o) 

Dag 10: Senaru en Sembalun

Senggigi – Sembalun (o)
Vandaag vertrekken we naar Sembalun. Eerst rijd je naar Senaru en begin je aan de wandeling in Senaru. Een project van de regering van Nieuw-Zeeland leidde lokale vrouwen op tot gids. Een van hen zal ons begeleiden op deze gemakkelijke en interessante wandeling. Je zult een prachtig uitzicht hebben tijdens het wandelen langs lokale paden, door bamboebos naar een open landschap met rijstterrassen. Onderweg bezoek je traditionele dorpjes en leer je meer over het kleurrijke leven van de Sasak-bevolking. Als we aan zijn gekomen in Sembalun ben je de rest van de dag vrij. Overnachting in het Nusantara Hotel.
Rinjani vulkaan trekking
Rinjani vulkaan trekking

Dag 11: Rinjani vulkaan trekking

Sembalun, Rinjani vulkaan trekking: een trekking van 2 dagen: Wild Flower Walk (o,l,d)

Wild Flower Walk

Dag 12: Rinjani vulkaan trekking

Rinjani vulkaan trekking: Sembalun – Kuta (o)
Vandaag wandel je terug via een andere route. aan het einde van de middag kom je terug in Sembalun. Hier wacht een privéauto je op om naar Kuta in Zuid-Lombok te rijden. Hier vindt je de mooiste stranden met verblindend wit zand, verbazingwekkende baaien en een hemelsblauwe zee. Kuta is ook een ideale snorkelplek en Gerupuk Bay biedt golven voor elk surf niveau. Overnachting in Novotel Lombok.

rondreis Indonesie
Sasak Indonesie

Dag 13: Kuta

Kuta (o)

Dag 14

Vertrek vanuit Ubud (o)
Geniet van het laatste Indonesische ontbijt. Afhankelijk van de vluchttijden kan je vanochtend voor de laatste keer van het strand genieten. Daarmee komt er helaas een einde aan de rondreis Indonesië.
Sasak Indonesie
Kortom: een bijzondere rondreis Indonesië wanneer je de lokale cultuur van de bewoners wilt ontdekken. Je zult fietsen in Indonesie, de Rinjani vulkaan trekking maken en de Kajak Bali Experience doen. Indien je de reis wilt verlengen met een aantal dagen dan is dat mogelijk. Verder kun je deze reis ook combineren met één van onze andere reizen.

NB. Het programma is altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Ook de accommodaties en gidsen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Nadat wij jouw reis hebben bevestigd staan de onderdelen vast. Door onvoorziene omstandigheden kan het altijd gebeuren dat we een enkel onderdeel moeten wijzigen. Weliswaar altijd in overleg met de klant.
Avontuurlijke reis
Dagelijks vertrek
Logies en ontbijt
vanaf € 1.110,- p.p.
Kaart Jordanië (avontuurlijk fietsreis)
Zwaarteniveau van de reis
* Licht
Gemiddeld
Zwaar
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 13
Dag 14

Vliegtickets nodig?

Bij deze reis zijn de vliegtickets niet inbegrepen. Uiteraard kunnen wij de vliegtickets voor je regelen en hierin advies geven. Ook kun je de vliegtickets gemakkelijk zelf opzoeken en zelf boeken in ons vluchtsysteem. Indien nodig helpen wij je graag.
Liever de tickets door ons laten regelen? Wij sturen je graag een passende offerte Voordat we een offerte sturen hebben we graag even telefonisch contact. Zo kunnen we de offerte goed aansluiten op jouw wensen. Wanneer je akkoord bent met de offerte boeken wij de vluchten voor je.
Avontuurlijke reis
Dagelijks vertrek
Logies en ontbijt
vanaf € 1.110,- p.p.
Kaart Jordanië (avontuurlijk fietsreis)
Zwaarteniveau van de reis
* Licht
Gemiddeld
Zwaar
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 13
Dag 14
Wanneer je een reis boekt is het fijn om te weten wat er wel en niet is inbegrepen in de reissom. Zo weet je precies waar je aan toe bent. En kom je niet voor verassingen te staan. Bovendien heb je zo een compleet kostenplaatje. Indien je extra excursies wilt bijboeken is dat mogelijk. 

Inbegrepen:

• 13 overnachtingen in genoemde accommodaties of gelijkwaardig 
• Maaltijden: 13 x ontbijt, 3 x lunch en 1 x diner 
• Transfer vanaf de luchthaven van Denpasar naar Ubud met Engels sprekende chauffeur 
• Transfer van Ubud naar Munduk met Engels sprekende chauffeur 
• Lokale Engels sprekende gids gedurende de trekking in Munduk 3 – 4 uur inclusief kajak Bali 
• Transfer van Munduk naar Candidasa met Engels sprekende chauffeur 
• Auto met Engels sprekende chauffeur voor de dagtocht naar Oost Bali 
• Lokale wandelgids in Tenganan 
• Gedeelde transfer van Candidasa naar Padang Bai 
• Privé transfer van Teluk Kodek naar Senggigi
• Auto met Engels sprekende chauffeur van Senggigi naar Sembalun via Senaru 
• Auto met Engels sprekende chauffeur van Sembalun naar Kuta 
• Transfer met Engels sprekende chauffeur van Kuta naar de luchthaven 
• Fietsen in Indonesie: Een gedeelde fietstocht in Ubud inclusief transport en lunch 
• Een gedeelde kruidenwandeling inclusief transport 
• Snelle boot van Padang Bai naar Teluk Kodek 
• Fietstocht Lingsar met lokale Engels sprekende gids en transport 
• Wandeling Senaru met lokale Engels sprekende gids  
• Rinjani vulkaan trekking 
• 2 dagen / 1 nacht Wildflower wandeling inclusief gids, tent en maaltijden 
• Permit en entreegelden voor genoemde excursies

Excursies die zijn inbegrepen:

• Dag 3: Mountainbike tocht door het hart van Bali inclusief diverse stops onderweg 
• Dag 4: Kruidenwandeling 
• Dag 5: Wandeling rondom het Buyan Meer + kanotocht Lake Tamblingan 
• Dag 7: Trekking vanuit Tenganan en Tirtagangga inclusief bezoeken 
• Dag 9: Fietstocht Lombok inclusief bezoeken onderweg 
• Dag 10: Wandeling in Senaru 
• Dag 10: Bezoek aan traditionele dorpjes en leer meer over de Sasak bevolking 
• Dag 11: Rinjani vulkaan trekking: Wilde bloemen trekking in de omgeving van de Sembalun krater 
• Dag 11: Kamperen in de vallei op een hoogte van 1600 m boven zeeniveau 
• Dag 12: Afsluiting Rinjani vulkaantocht met trekking terug naar Sembalun

Bij te boeken:

•  Vliegtickets naar Denpasar
•  Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen:

•  Vliegtickets
•  Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden
•  Fooienadvies ca. € 70,- p.p. (fooi aan gids, chauffeur, hotels)*
•  Persoonlijke uitgaven
•  Reis- en annuleringsverzekering
•  Bijdrage GGTO € 15,- per boeking
•  Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking 

* Het fooienadvies is een richtlijn vanuit de plaatselijke overheid. Wij Nederlanders geven vaak alleen een fooi wanneer er een goede service is geleverd. Echter, in de meeste verre bestemmingen krijgen de gidsen een minimum loon. En is het fooienbedrag een aanvulling op het salaris.
Avontuurlijke reis
Dagelijks vertrek
Logies en ontbijt
vanaf € 1.110,- p.p.
Kaart Jordanië (avontuurlijk fietsreis)
Zwaarteniveau van de reis
* Licht
Gemiddeld
Zwaar
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 13
Dag 14
Hieronder vind je een overzicht van de prijzen van de rondreis: "Rondreis Indonesië: Actief op Bali en Lombok" - 14 dagen. 

Reisdata en prijzen

Onderstaande prijzen zijn per persoon en op basis van beschikbaarheid. Tijdens nationale feestdagen kan er een toeslag gelden.
Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen)
ReisnummerAantal personenLaagseizoenRichtprijs*
2A-Indo14-L2 personen01 januari t/m 30 juni€ 1.295,- p.p.
3-4 personen16 september t/m 14 december€ 1.195,- p.p.
5-6 personen€ 1.140,- p.p.
7-8 personen€ 1.110,- p.p.
ReisnummerAantal personenMidden seizoenRichtprijs*
2A-Indo14-M2 personen01 september t/m 15 september€ 1.365,- p.p.
3-4 personen€ 1.265,- p.p.
5-6 personen€ 1.210,- p.p.
7-8 personen€ 1.175,- p.p.
ReisnummerAantal personenHoogseizoenRichtprijs*
2A-Indo14-H2 personen01juli t/m 31 augustus€ 1.450,- p.p.
3-4 personen20 december t/m 31 december€ 1.350,- p.p.
5-6 personen€ 1.295,- p.p.
7-8 personen€ 1.260,- p.p.
1 pl. toeslagAantal personenVertrekdataRichtprijs
ToelsagéénpersoonskamerLaagseizoen€ 725,-
ToelsagéénpersoonskamerMidden seizoen€ 840,-
ToelsagéénpersoonskamerHoogseizoen€ 965,-
* Prijzen zijn per persoon op basis van minimaal 2 personen

Optionele excursie Setangor Village
Setangor VillageAantal personenRichtprijs *
2 personen€ 60,- p.p.
3-4 personen€ 50,- p.p.
5-6 personen€ 45,- p.p.
7-8 personen€ 40,- p.p.
Avontuurlijke reis
Dagelijks vertrek
Logies en ontbijt
vanaf € 1.110,- p.p.
Kaart Jordanië (avontuurlijk fietsreis)
Zwaarteniveau van de reis
* Licht
Gemiddeld
Zwaar
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 13
Dag 14

Aanmeldingsformulier

Bedankt voor je interesse in de reis "Rondreis Indonesië: Actief op Bali en Lombok" van Like2Travel. Wanneer je je aan wilt melden voor deze reis, kunt je onderstaande gegevens invullen. Eén van onze reisspecialisten zal binnen twee werkdagen contact met je opnemen om je reiswensen door te nemen.
* Verplichte velden

  Aanhef*:                 Dhr.Mevr.

  Voorletters*:             

  Achternaam*:           

  Adres*:                        Nummer*:      

  Postcode*:                  Woonplaats*:

  Telefoonnummer*:  

  E-mail adres*:           

  Geboortedatum*:    

  Avontuurlijke reis
  Dagelijks vertrek
  Logies en ontbijt
  14 dagen / 13 nachten
  vanaf € 1.110,- p.p.
  Kaart Jordanië (avontuurlijk fietsreis)
  Zwaarteniveau van de reis
  * Licht
  Gemiddeld
  Zwaar
  Dag 1
  Dag 2
  Dag 3
  Dag 4
  Dag 9
  Dag 10
  Dag 11
  Dag 12
  Dag 5
  Dag 6
  Dag 7
  Dag 8
  Dag 13
  Dag 14

  Anderen bekeken ook

  • kano Indonesië
   Rinjani vulkaan trekking
   Rinjani vulkaan trekking
   Kajak Bali
  • Lombok Indonesië
   Fietsen Indonesie
   Sembulan Wild Flower Walk
   Sembulan Wild Flower Walk
  Aanmelden nieuwsbrief
  Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

  Volg ons: 
  VvKRGGTOStichting Calamiteiteitenfonds
  planeglobecirclebedhomeenvelopefile-emptycalendar-fulldinnermagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram