fbpx

Op de fiets over Bali en Lombok

15 -DAAGSE FIETSREIS

Algemene informatie
Dagprogramma
Vliegtickets
Inclusief
Data & prijzen
Boek deze reis

Op de fiets over Bali en Lombok

Hoogtepunten van de rondreis ''Op de fiets over Bali en Lombok'':

Ontdek de twee Indonesische eilanden Bali en Lombok tijdens deze rondreis Bali en Lombok. Op de fiets langs Tetebatu, de vulkaan Batur en meer. 

· Fietsen op Bali en Lombok
· In Ubud maak je fietstochten langs rijstvelden en plantages
· Vanaf de krater van de vulkaan Batur fiets je naar beneden
· Vanuit Tirtagangga maak je een indrukwekkende wandeling door de rijstvelden
· Fiets de “apenpas” richting Padang Bai
· Vaar met de snelle boot naar Lombok
· Fietstocht door het platteland van West Lombok met kennismaking met de animistische religie Waktu Telu
· Bezoek aan Tetebatu, een dorp op de hellingen van de Rinjani vulkaan
· Relaxen op de Gili eilanden

Bali en Lombok rondreis  

Een avontuurlijke fietsreis over Bali en Lombok! Je zult fietsen op Bali en Lombok. Tijdens deze reis zul je in een busje met chauffeur van overnachtingsplek naar overnachtingsplek rijden. Onderweg maak je de mooiste fietstochten. Indien je de fietstochten te zwaar vind of je wilt een rustdag, dan kun je in het busje meerijden. Deze fietsreis is dan ook voor iedereen goed te doen.

Vulkaan Batur

Zo rijd je in een busje naar de buitenste rand van de krater van de vulkaan Batur. Vanaf hier fiets je naar de noordkust van Bali. Tijdens de fietstocht ga je over het algemeen bergafwaarts. Je fietst langs bergdorpjes en langs de kuststrook. Ook maak je vanuit Tirtagangga een indrukwekkende wandeling door rijstvelden. Je fietst verder bergafwaarts richting Padang Bai. Verder beklim je de zogenaamde “apenpas”. Voor wie deze route te zwaar is, kun je ook in het busje meerijden.

Tetebatu   

Vervolgens zul je op het eiland Lombok de lokale markt bezoeken. Ook zul je kennismaken met Waktu Telu. Dit is een oude animistische religie van Indonesië. Deze religie is eigenlijk verbannen uit het land. Tijdens de fietstocht door het gebied van Tetebatu ontdek je de vele ‘kampongs’. Ook krijg je een Sasak-lunch in het huis van je gastheer. Verder zul je het weefproces zien. Je maakt een korte trekking vanuit Tetebatu naar Sendang Gile, een prachtige waterval in Senaru. De laatste dag kun je uitrusten op de bekende Gili eilanden. 

Kortom: een ideale rondreis Bali en Lombok voor mensen die van fietsen houden! Ook is het mogelijk deze reis te combineren met de Bali en Lombok avontuurlijke reis. Bovendien is het mogelijk om de reis te verlengen met een aantal dagen op de Gili eilanden. 

Fietsreis
Dagelijks
Logies en ontbijt
vanaf € 1.690,- p.p.
Kaart - Op de fiets over Bali en Lombok
Zwaarteniveau van de reis
* Licht
Gemiddeld
Zwaar
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15

Van dag-tot-dag programma

O= ontbijt, L= lunch, D= diner

Rijstvelden

Dag 1: Ubud

Aankomst Denpasar – Ubud
Bij aankomst op de luchthaven Denpasar wordt je naar je hotel in Ubud gebracht. Ubud is het culturele en artistieke hart van Bali en was ook de nederzetting voor artiesten zoals Walter Spionnen en Miguel Covarrubias, kunstenaars die Bali hebben gepresenteerd aan de wereld. Vandaag de dag is Ubud een klein stadje waar de nadruk ligt op wellness, kleine lokale winkels en een geweldige keuken. Neem de tijd om dit te ontdekken. Ubud is een charmante en speciale plek. Van de rijstterrassen tot aan de schattige kleine Warungs, er is een Ubud voor iedereen. Overnachting in Beji Ubud Resort.

Dag 2: Bali en Lombok rondreis - Fietstocht naar Ubud 

Ubud (o,l)
Mengwi Taman Ayan Tempel
Krater Vulkaan Batur

Dag 3: Bali en Lombok rondreis - Tocht richting de vulkaan Batur

Ubud – Kintamani (o)

Dag 4: Bali en Lombok rondreis - Van de vulkaan Batur naar de oostkust

Vulkaan Batur – Amed (o)
Fietstocht Tetebatu
Kinderen Amed

Dag 5: Bali en Lombok rondreis - Amed

Amed (o)
Vrije dag in Amed. Vandaag kun je luieren of het stadje Amed verkennen. Het achterland van Amed is dunbevolkt en relatief droog. De zee biedt echter prachtige koralen en vissen. Het is zelfs mogelijk om direct te gaan snorkelen vanaf het strand. Voor duikers zijn er daarvoor voldoende mogelijkheden. Vraag bij je hotel naar de mogelijkheden. Niet ver van de kust, rond Tirtagangga, zijn weelderige rijstvelden en groene heuvelachtige hellingen. Dit is een uitstekende wandelomgeving. Overnachting in de Amed Lodge.

Dag 6: Bali en Lombok rondreis

Amed – Padang Bai (o)
Je rijdt langs een mooie bergpas omringd door rijstterrassen. Vanaf de top van de bergpas fiets je verder om te genieten van de meest fotogenieke uitzichten. Vanuit Tirtagangga begin je aan een indrukwekkende wandeling door de rijstvelden. Je leert over het leven van een rijstboer en je zult verrast zijn hoe arbeidsintensief het proces is voordat je de rijst kunt kopen in de winkel. De gids leidt je langs smalle paden en vertelt je alles over kruiden en exotisch fruit. Je bezoekt ook het koninklijk waterpaleis. Na de lunch ga je verder op de fiets bergafwaarts richting Padang Bai. Als je de "apenpas" niet kunt beklimmen, kun je ook in het busje meerijden.
Het laatste deel fiets je langs bananenplantages. Padang Bai is een klein havenstadje ten oosten van Bali, waar veerboten vertrekken naar Lombok en de Gili-eilanden. Enkele stranden zijn geschikt om te snorkelen. In Padang Bai eindigt het programma met je gids, fiets en chauffeur. Overnachting in Bloo Lagoon.

Fietsafstand: 46-50 km
Duur: 5-6 uur
Kwaliteit van de wegen: geasfalteerde – en ongeasfalteerde wegen

Fietsen tussen Rijstvelden
Rondreis Bali en Lombok

Dag 7: Bali en Lombok rondreis - Overtocht naar Lombok

Padang Bai – Senggigi (Lombok) (o)
Vandaag ga je naar Lombok! Met de snelle boot vaar je vanuit Padang Bai naar Teluk Kodek, een klein havenstadje in Lombok. De boottocht duurt ongeveer 3 uur. Bij aankomst in Teluk Kodek word je naar je hotel in Senggigi gebracht. Senggigi is de oudste toeristische plaats in Lombok en herbergt een aantal gezellige cafés, hotels en ook restaurants. Vergeet niet om de prachtige zonsondergang op het strand te bekijken. Het lijkt net alsof een kunstenaar een vulkaan schildert aan de horizon, speciaal voor jou. Bij helder weer zie je het silhouet van Gunung Agung op Bali. Overnachting in Killa Senggigi Beach.

Dag 8: Bali en Lombok rondreis - Het platteland van West Lombok

Senggigi (o,l)
Een busje neemt je mee naar het startpunt van een mooie fietstocht door het platteland van West Lombok. Je zult mensen zien werken op het land en een lokale markt bezoeken waar je de handelswaren van de lokale bevolking zult zien. In het dorp Karang Bayan zijn twee zeer oude moskeeën te bewonderen. Deze zijn nog steeds in de praktijk voor Waktu Telu, een oude animistische religie van Indonesië. Deze religie is eigenlijk verbannen uit het land. De meerderheid van de mensen in dit gebied leeft van het platteland. Tevens staat dit gebied bekend om de geweven manden. Het laatste stuk van de reis fiets je daarna langs fruitbomen.

Op de terugweg naar Senggigi bezoekt je Puri Lingsar. Deze hindoetempel werd gebouwd in 1714 en wordt beschouwd als één van de heiligste tempels op het eiland. Vanuit heel Lombok komen mensen naar deze plaats om offers te brengen. De tempel is uniek omdat islamieten hier bidden, samen in harmonie met de hindoes. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Killa Senggigi Beach.

Fietsafstand : 22 - 25 KM
Fietsduur: 2 uur
Totale duur van de reis: 5 - 6 uur

Fietsen op Bali

Dag 9: Bali en Lombok rondreis - Door de rijstvelden onderweg naar Tetebatu

Senggigi – Tetebatu (o,l)
Een busje brengt je naar het startpunt van de fietstocht. Je begint bij het dorp Pancor.  Het eerste stuk is bijna vlak. Je rijdt langs rijstvelden op goed asfalt. Je hebt een perfect uitzicht op de hoogste berg van Lombok, de Rinjani. Onderweg zien we hoe de lokale bevolking bakstenen produceren langs de weg. Je zult uitrusten bij Aik Bukak; een watertuin. Daarna is er een klim, met een zeer belonende lange afdaling. Je zult merken dat heel weinig toeristen dit gebied bezoeken. De lokale bevolking zal verrast en trots zijn wanneer jullie hun dorpen passeren. Je zal verschillende lokale markten bezoeken die een verscheidenheid aan heerlijk fruit verkopen. 

Je zult gaan picknicken in de rijstvelden. Het laatste stuk naar Tetebatu is erg steil, maar je kunt er ook voor kiezen om het busje te nemen. Tetebatu is een dorp dat op de hellingen van een vulkaan. De hellingen behoren in dit geval niet toe aan vulkaan Batur, maar aan de Rinjani-vulkaan. Het woord stress heeft nog nooit dit gebied bereikt. Overnachting in het Tetebatu Mountain Resort.

Fietsafstand: 22 – 25KM
Fietsduur: 3-4 uur
Totale duur van de reis: 6-7 uur

Dag 10: Bali en Lombok rondreis - De locals in Tetebatu

Tetebatu (o,l)
Vandaag fiets je door het prachtige gebied van Tetebatu. Het eerste deel bevindt zich op een afgesloten weg langs ananas- en zoete aardappelplantages. Je stopt bij een heilig bos waar grijze en zwarte apen leven. Daarna zullen er enkele beklimmingen zijn. In het dorp Pringgasela zul je een heerlijke Sasak-lunch nuttigen in het 'kebun' of in een tuinhuis van je gastheer. In dit dorp is bijna elke vrouw aan het weven.  Je zult hier rondlopen om dit weefproces te zien. Hierna stap je weer op de fiets en rijdt je over zandwegen naar Masbagik, een dorp waar traditionele aardewerk nog steeds wordt geproduceerd. Als je genoeg energie over hebt, kun je doorrijden naar Loyok, het centrum van bamboeproducten. Maar je kunt altijd in het busje stappen als je niet verder wilt fietsen. Na een bezoek aan Loyok keer je terug naar Tetebatu. Overnachting in Tetebatu Mountain Resort.

Fietsafstand: 25-35 km
Fietsduur: 2-3 uur
Totale duur van de reis: 6-7 uur

Pringgasela
Fietsen Bali

Dag 11: Bali en Lombok rondreis -  Van Tetebatu naar de oostkust

Tetebatu – Labuan Pandan (o,l,d)
In de ochtend stap je op je fiets. Vanuit het hotel fiets je over zandwegen door de 'kampungs' in Tetebatu. Onderweg passeer je vele rijstvelden en rijstterrassen. In de bomen en planten om je heen groeien kruiden die we in onze keukens gebruiken. Dit deel van de fietstocht zal eindigen op de hoofdweg, waar je afwisselend met de auto en met de fiets vervolgens naar de prachtige oostkust van Lombok zult rijden. Overnachting in Pondok Siola.

Fietsafstand: 25- 45 km
Fietsduur: 3-4 uur
Totale duur van de reis: 6-7 uur

Dag 12: Bali en Lombok rondreis - Snorkelen in Landuan Pandan

Labuan Pandan - Senaru (o,l,d)
Vandaag maak je een snorkeltrip in Landuan Pandan. Je bezoekt een koraaleiland niet ver van de kust gelegen. Hier kun je genieten van de prachtige onderwaterwereld. Samen met een smaakvolle lunch, is het een zeer ontspannende dag. Je kunt hier verder mooie wandelingen maken. Na de lunch reis je door naar Senaru. De rest van de middag is ter vrije besteding. Overnachting in de Rinjani Lodge.
Gili Eilanden
Senaru Waterval

Dag 13: Bali en Lombok rondreis - Panorama Walk en Sindang Gila

Labuan Pandan – Gili Air (o,l)
Vandaag wandel je de Panorama Walk Senaru. Tijdens deze wandeling van een halve dag zul je de uitlopers van de spectaculaire Rinjani vulkaan in het noordelijke district Bayan van Lombok verkennen. Je wandelt over oude paden tussen bamboebossen en langs rijstterrassen. Via een irrigatiekanaal bereik je het weelderige regenwoud van de beroemde Sindang Gila waterval. De lokale bevolking gelooft dat een verfrissende douche achter deze watervallen elke ziekte kan genezen. Na deze wandeling zul je de boot naar de witte zandstranden van Gili Air nemen. Overnachting in Vyaana Hotel. 

Wandelafstand: ca. 10 km
Wandelduur: 4 uur
Totaal duur van de reis: 4 uur

Dag 14: Bali en Lombok rondreis - Gili Air

Gili Air(o)
Een vrije dag in Gili Air. Overnachting in Vyaana Hotel.
Gili Air
Rondreis Bali en Lombok 2

Dag 15

Vertrek vanuit Lombok (o)
Je neemt een lokale boot van Gili Air naar Teluk Kodek. Hiervandaan word uiteindelijk je naar de luchthaven van Lombok gebracht.


Kortom: een bijzondere rondreis Bali en Lombok. Indien je de reis wilt verlengen met een aantal dagen om bijvoorbeeld vulkaan Batur te beklimmen of extra te genieten op de Gili eilanden dan is dat mogelijk. Verder kun je deze reis ook combineren met één van onze andere reizen.

NB. Het programma is altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Ook de accommodaties en gidsen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Nadat wij jouw reis hebben bevestigd staan de onderdelen vast. Door onvoorziene omstandigheden kan het altijd gebeuren dat we een enkel onderdeel moeten wijzigen. Weliswaar altijd in overleg met de klant.
Fietsreis
Dagelijks
Logies en ontbijt
vanaf € 1.690,- p.p.
Kaart - Op de fiets over Bali en Lombok
Zwaarteniveau van de reis
* Licht
Gemiddeld
Zwaar
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15

Vliegtickets nodig?

Bij deze reis zijn de vliegtickets niet inbegrepen. Uiteraard kunnen wij de vliegtickets voor je regelen en hierin advies geven. Ook kun je de vliegtickets gemakkelijk zelf opzoeken en zelf boeken in ons vluchtsysteem. Indien nodig helpen wij je graag.
Liever de tickets door ons laten regelen? Wij sturen je graag een passende offerte Voordat we een offerte sturen hebben we graag even telefonisch contact. Zo kunnen we de offerte goed aansluiten op jouw wensen. Wanneer je akkoord bent met de offerte boeken wij de vluchten voor je.
Fietsreis
Dagelijks
Logies en ontbijt
vanaf € 1.690,- p.p.
Kaart - Op de fiets over Bali en Lombok
Zwaarteniveau van de reis
* Licht
Gemiddeld
Zwaar
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Wanneer je een reis boekt is het fijn om te weten wat er wel en niet is inbegrepen in de reissom. Zo weet je precies waar je aan toe bent. En kom je niet voor verrassingen te staan. Bovendien heb je zo een compleet kostenplaatje. Indien je extra excursies wilt bijboeken is dat mogelijk. 

Inbegrepen:

 • 14 overnachtingen in genoemde accommodaties of gelijkwaardig
• Maaltijden: 14 x ontbijt, 7 x lunch en 2 x diner
• Vervoer per airconditioned auto of minibus (afhankelijk van het aantal personen)
• Engels sprekende chauffeur gedurende de hele reis
• Fietsverhuur inclusief een fietshelm – Sporttype Polygon
• Fietsgids Bali van dag 2 t/m dag 6
• Fietsgids Lombok van dag 8 t/m dag 13
• 5 daags fietsprogramma inclusief transport en fietshuur in Bali
• 6 daags fietsprogramma inclusief transport en fietshuur in Lombok
• Ondersteuning van jeeps tijdens de fietsdagen
• Lokale gids in Tirtagangga
• Snelle boot van Padang Bai naar Teluk Kodek
• Transfer van Teluk Kodek naar Senggigi
• Retour met paard en wagen van- en naar het hotel in Gili Air
• Lokale boot van- en naar Gili Air
• Transfer van Teluk Kodek naar de luchthaven
• Alle entreegelden conform het programma

Bij te boeken:

•  Vliegtickets
•  Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen: 

• Vliegtickets (nationaal en internationaal)
• Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden
• Fooienadvies ca. € 90,- p.p. (fooi aan gids, chauffeur, hotels)*
• Persoonlijke uitgaven
• Reis- en annuleringsverzekering
• Visumkosten
• Bijdrage GGTO € 15,- per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

* Het fooienadvies is een richtlijn vanuit de plaatselijke overheid. Wij Nederlanders geven vaak alleen een fooi wanneer er een goede service is geleverd. Echter, in de meeste verre bestemmingen krijgen de gidsen een minimum loon. En is het fooienbedrag een aanvulling op het salaris.

Fietsreis
Dagelijks
Logies en ontbijt
vanaf € 1.690,- p.p.
Kaart - Op de fiets over Bali en Lombok
Zwaarteniveau van de reis
* Licht
Gemiddeld
Zwaar
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Hieronder vind je een overzicht van de prijzen van de Bali en Lombok rondreis: 
"Op de fiets over Bali en Lombok" - 15 dagen. 

Reisdata en prijzen

Onderstaande prijzen zijn per persoon en op basis van beschikbaarheid. Tijdens nationale feestdagen kan er een toeslag gelden.
Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen)
ReisnummerAantal personenLaagseizoenRichtprijs*
2B-Indo15-L2 personen15 januari t/m 30 juni€ 2.140,- p.p.
3-4 personen16 september t/m 30 november€ 2.010,- p.p.
5-6 personen€ 1.750,- p.p.
7-8 personen€ 1.690,- p.p.
ReisnummerAantal personenLaagseizoenRichtprijs*
2B-Indo15-M2 personen01 december t/m 15 december€ 2.215,- p.p.
3-4 personen€ 2.080,- p.p.
5-6 personen€ 1.825,- p.p.
7-8 personen€ 1.760,- p.p.
ReisnummerAantal personenLaagseizoenRichtprijs*
2B-Indo15-H2 personen01 juli t/m 15 september€ 2.335,- p.p.
3-4 personen16 december t/m 31 december€ 2.200,- p.p.
5-6 personen€ 1.945,- p.p.
7-8 personen€ 1.880,- p.p.
1 pk. toeslagaantal personenVertrekdataRichtprijs*
1 pk. toelsagéénpersoonskamerLaagseizoen€ 930,-
1 pk. toeslagéénpersoonskamerMidden seizoen€ 1.060,-
1 pk. toelsagéénpersoonskamerHoogseizoen€ 1.260,-
* Prijzen zijn per persoon op basis van minimaal 2 personen
Fietsreis
Dagelijks
Logies en ontbijt
vanaf € 1.690,- p.p.
Kaart - Op de fiets over Bali en Lombok
Zwaarteniveau van de reis
* Licht
Gemiddeld
Zwaar
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15

Aanmeldingsformulier

Bedankt voor je interesse in de reis "Op de fiets over Bali en Lombok" van Like2Travel. Wanneer je je aan wilt melden voor deze reis, kun je onderstaande gegevens invullen. Eén van onze reisspecialisten zal binnen twee werkdagen contact met je opnemen om je reiswensen door te nemen.
* Verplichte velden

  Aanhef*:                 Dhr.Mevr.

  Voorletters*:             

  Achternaam*:           

  Adres*:                        Nummer*:      

  Postcode*:                  Woonplaats*:

  Telefoonnummer*:  

  E-mail adres*:           

  Geboortedatum*:    

  Fietsreis
  Dagelijks
  Logies en ontbijt
  15 dagen / 14 nachten
  vanaf € 1.690,- p.p.
  Kaart - Op de fiets over Bali en Lombok
  Zwaarteniveau van de reis
  * Licht
  Gemiddeld
  Zwaar
  Dag 1
  Dag 2
  Dag 3
  Dag 4
  Dag 5
  Dag 6
  Dag 7
  Dag 8
  Dag 9
  Dag 10
  Dag 11
  Dag 12
  Dag 13
  Dag 14
  Dag 15
  • Fietsen Bali
   Rondreis Bali en Lombok
   Fietsen op Bali
   Bergpas
  • Rijstvelden
   Fietsen naar de Bergpas
   Lombok - Rinjani
   Rijstvelden Lombok

  Anderen bekeken ook

  planecirclebicyclebedhomeenvelopefile-emptycalendar-fulldinnermagnifier