fbpx

Rondreis Georgië:
Ontdek het Kaukasusgebergte

8-daagse avontuurlijke reis

Algemene informatie
Dagprogramma
Vliegtickets
Inclusief
Data & prijzen
Boek deze reis

Rondreis Georgië: Ontdek het Kaukasusgebergte

Hoogtepunten van deze rondreis Georgië:

Tijdens de rondreis Georgië ontdek je het Kaukasusgebergte. De reis neemt je niet alleen mee naar de mooiste Tbilisi bezienswaardigheden, maar ook het hoogstgelegen dorp van Europa, verschillende religieuze heiligdommen, berggrotten en meer.

• Een tocht naar de heilige Mtskheta
• Wandeling door het oude centrum van Kutaisi
• Bezoek aan de Martvili Canyon in het Kaukasusgebergte
• Ontmoeting met de zeer geïsoleerde Svan etnische groep 
• De mogelijkheid om diverse Tbilisi bezienswaardigheden te bezoeken
• Ushgulu, diep gelegen in het Kaukasusgebergte
• Bezoek aan het Galati klooster en de Bagrati kathedraal
• Verken de Prometheus grot, de grootste Karstgrot in Europa
 

Rondreis Georgië

Een zeer avontuurlijke rondreis Georgië. Vanwege de avontuurlijke routes en tochten zal je tijdens deze reis begeleid worden. Nadat je geland bent ontmoet je jouw Engels sprekende gids. De reis begint in Tbilisi, vanwaar je naar de heilige Mtskheta reist. Mtskheta wordt beschouwd als één van de belangrijkste religieuze centra van Georgië. Vroeger was het de oude hoofdstad van Oost-Georgië. In deze regio kun je verschillende historische en architecturale monumenten bezoeken. Ook kun je hier de Jvari-kerk bezoeken. Deze kerk is gelegen op een klif met uitzicht over de stad.

Kaukasusgebergte

De reis gaat verder richting het Kaukasusgebergte. Maar voor je hiernaartoe gaat, bezoek je Gori. Dit is de geboorteplaats van Josef Stalin. Ook bezoek je hier de grotstad Uplistsikhe. Vanuit Kutaisi rijd je naar de spectaculaire Martvili Canyon, gelegen in de Samegrelo regio. Met boot- of wandeltochten ga je door de kloof. Een waar avontuur! Daarnaast kom je langs natuurlijke kalksteenbruggen en watervallen. Geniet van de unieke natuur. 

De Svan gemeenschap en de Tbilisi bezienswaardigheden 

In de Enguri kloof maak je kennis met de zeer geïsoleerde Svan etnische groep. Ze werden afgesloten van de buitenwereld met hoge en ontoegankelijke bergen. Waardoor hun cultuur bijna intact is gebleven. Een bijzondere ervaring! Onderweg van Mestia naar Kutaisi bezoek je het bekende Galati klooster. Ook wel het Klooster van de Maagd genoemd. Daarna bezoek je de Bagrati kathedraal. Uiteraard zal een bezoek aan de Prometheus grot niet ontbreken. Zo is dit de tweede grootste Karstgrot in Europa. De grot is vooral beroemd om zijn enorme hallen. Daarnaast zijn er ondergrondse meren en rivieren. Van hieruit rijd je terug naar Tbilisi. De laatste dagen van de reis zijn ter vrije besteding aan de Tbilisi bezienswaardigheden.

Kortom: een ideale rondreis Georgië voor mensen die van avontuur houden! Daarnaast kun je genieten van de prachtige natuur en verschillende Tbilisi bezienswaardigheden. Maar ook kom je in contact met een etnische groep in het Kaukasusgebergte. Indien je wilt is het mogelijk de rondreis Georgië te verlengen met een paar dagen Armenië. Bovendien is het leuk de reis te combineren met een wandelreis Armenië.

Avontuurlijke reis
Vertrekdata zelf te bepalen
Logies en ontbijt
vanaf € 790,- p.p.
Kaart rondreis Georgië - Ontdek het Kaukasusgebergte

Van dag-tot-dag programma

O= ontbijt, L= lunch, D= diner

Tbilisi bezienswaardigheden

Dag 1: Tbilisi

Aankomst Tbilisi - Tbilisi bezienswaardigheden
Bij aankomst op de luchthaven staat er een vertegenwoordiger van Like2Travel klaar om je op te vangen. Vervolgens heb je een transfer naar je accommodatie. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst kun je de rest van de dag zelf invullen. Ga alvast op ontdekking naar Tbilisi bezienswaardigheden. Op een later tijdstip zal hier ook nog tijd voor zijn. Overnachting in Tbilisi.

Dag 2: Rondreis Georgië - Monumenten en stedelijke pracht

Tbilisi bezienswaardigheden – Mtskheta – Gori – Kutaisi (o)
Uplistsikhe
Kaukasusgebergte

Dag 3: Het Kaukasusgebergte  - Martvili Canyon en de Engurikloof

Kutaisi – Martvili – Mestia (o,d)

Dag 4: Het Kaukasusgebergte - Ushguli

Mestia – Ushguli – Mestia (o,l,d)
Kaukasusgebergte
Kutaisi Georgië

Dag 5: Rondreis Georgië - Kloosters en kathedralen

Mestia – Kutaisi (o)
Na het ontbijt rijd je via Zugdidi naar Kutaisi, gelegen aan de voet van het Kaukasusgebergte. Aan het einde van de middag bezoek je het Galati klooster en de Bagrati-kathedraal. Het Galati klooster, ook wel het Klooster van de Maagd, is een Orthodox klooster en één van de belangrijkste culturele en onderwijskundige centra van het oude Georgië. Aan de academie werkten de beste Georgische wetenschappers, theologen en filosofen. Sinds 1994 staat het klooster op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO evenals de Bagrati-kathedraal. Overnachting in Kutaisi.

Dag 6: Rondreis Georgië - De Grot van Prometheus

Kutaisi – Prometheus Caves – Tbilisi bezienswaardigheden (o)
Je rijdt naar de Prometheus grot, welke is gelegen in Tskaltubo en is de tweede grootste Karstgrot in Europa. De grot is vooral beroemd om zijn enorme hallen en ondergrondse meren en rivieren. Vanwege de belichting in de grot kun je alles heel goed zien. Na het bezoek aan de prachtige grot rijd je verder naar Tbilisi. Onderweg stop je om de Ubisi basiliek te bezoeken. Bij aankomst in Tbilisi is de rest van de dag ter vrije besteding. Tbilisi bezienswaardigheden te over! Overnachting in Tbilisi.
Rondreis Georgië
Tbilisi bezienswaardigheden

Dag 7: Tbilisi bezienswaardigheden

Tbilisi bezienswaardigheden (o)
Vandaag is ter vrije besteding in Tbilisi. Je kunt zelf bepalen wat je wilt doen in de hoofdstad van Georgië. Een aanrader is de stadstoer voor de mooiste Tbilisi bezienswaardigheden. Bezoek hierna de Metechi kerk, een kruiskoepelkerk die diende als residentie van de koning. Verder breng je dan een bezoek aan de Sculper badhuizen en de Sioni kathedraal. Je wandelt door de oude stad en langs de Rustaveli Avenue, waar de schatten van Kochi opgeborgen zijn. Hier bevindt zich op de eerste verdieping het “Museum van de Sovjet Bezetting”. Eigenlijk bezoek je tijdens de stadstoer de belangrijkste religieuze en culturele plaatsen. Overnachting in Tbilisi.

Dag 8

Tbilisi bezienswaardigheden – transfer naar Amsterdam (o)
Na het ontbijt check je uit en heb je een transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht. De reis naar huis zal nu echt beginnen. Een einde aan een fantastische rondreis Georgië door het Kaukasusgebergte.
Mtskheta
Kortom: een bijzondere rondreis Georgië wanneer je op ontdekkingstocht gaat door het Kaukasusgebergte en haar vele schoonheden. Indien je de reis wilt verlengen met een aantal dagen dan is dat mogelijk. Verder kun je deze reis ook combineren met één van onze andere reizen.

NB.

Het programma is altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Ook de accommodaties en gidsen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Nadat wij jouw reis hebben bevestigd staan de onderdelen vast. Door onvoorziene omstandigheden kan het altijd gebeuren dat we een enkel onderdeel moeten wijzigen. Weliswaar altijd in overleg met de klant.
Avontuurlijke reis
Vertrekdata zelf te bepalen
Logies en ontbijt
vanaf € 790,- p.p.
Kaart Georgië - Ontdek het Kaukasusgebergte

Vliegtickets nodig?

Bij deze reis zijn de vliegtickets niet inbegrepen. Uiteraard kunnen wij de vliegtickets voor je regelen en hierin advies geven. Ook kun je de vliegtickets gemakkelijk zelf opzoeken en zelf boeken in ons vluchtsysteem. Indien nodig helpen wij je graag.
Liever de tickets door ons laten regelen? Wij sturen je graag een passende offerte Voordat we een offerte sturen hebben we graag even telefonisch contact. Zo kunnen we de offerte goed aansluiten op jouw wensen. Wanneer je akkoord bent met de offerte boeken wij de vluchten voor je.

Avontuurlijke reis
Vertrekdata zelf te bepalen
Logies en ontbijt
vanaf € 790,- p.p.
Kaart Georgië - Ontdek het Kaukasusgebergte
Wanneer je een reis boekt is het fijn om te weten wat er wel en niet is inbegrepen in de reissom. Zo weet je precies waar je aan toe bent. En kom je niet voor verassingen te staan. Bovendien heb je zo een compleet kostenplaatje. Indien je extra excursies wilt bijboeken is dat mogelijk.

Inbegrepen:

•  Assistentie op de luchthaven bij aankomst en vertrek
•  Vervoer van- en naar de luchthaven
•  7 overnachtingen in genoemde accommodaties of gelijkwaardig o.b.v. logies en ontbijt
•  Maaltijden: 7x ontbijt, 1x lunch en 2x diner
•  Vervoer door het Kaukasusgebergte in een minibus (afhankelijk van het aantal personen)
•  Autohuur, 4x4 voertuig
•  Transfer in een minibus + 4x4 autohuur op dag 4
•  1 flesje water per dag
•  Engelssprekende gids gedurende de reis
•  Alle entreegelden conform het programma

Bij te boeken:

•  Vliegtickets
•  Reis- en annuleringsverzekering

Niet inbegrepen:

•  Vliegtickets
•  Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden
•  Fooienadvies ca. € 40,- p.p. (fooi aan gids, chauffeur, hotels)*
•  Optionele excursie: Stadstoer Tbilisi bezienswaardigheden ca. € 30,- p.p.
•  Persoonlijke uitgaven
•  Reis- en annuleringsverzekering
•  Bijdrage GGTO € 15,- per boeking
•  Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

* Het fooienadvies is een richtlijn vanuit de plaatselijke overheid. Wij Nederlanders geven vaak alleen een fooi wanneer er een goede service is geleverd. Echter, in de meeste verre bestemmingen krijgen de gidsen een minimum loon. En is het fooienbedrag een aanvulling op het salaris.
Avontuurlijke reis
Vertrekdata zelf te bepalen
Logies en ontbijt
vanaf € 790,- p.p.
Kaart Georgië - Ontdek het Kaukasusgebergte
Hieronder vind je een overzicht van de prijzen van de rondreis: 
"Rondreis Georgië: Ontdek het Kaukasusgebergte" - 8 dagen. 

Reisdata en richtprijzen

Onderstaande prijzen zijn per persoon en op basis van beschikbaarheid. Tijdens nationale feestdagen kan er een toeslag gelden.
Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen)
ReisnummerAantal personenVertrekdataRichtprijs*
2A-GEO082 personenHet gehele jaar€ 1.370,- p.p.
4 personenHet gehele jaar€ 970,- p.p.
6 personenHet gehele jaar€ 900,- p.p.
8 personenHet gehele jaar€ 790,- p.p.
1 pk. toeslagRichtprijs
1 pk. toeslag€ 315,-

Prijzen

* Prijzen zijn gebaseerd op twee personen in een tweepersoonskamer. 
Voor het gebruik van een tweepersoonskamer voor alleengebruik geldt een toeslag.
Avontuurlijke reis
Vertrekdata zelf te bepalen
Logies en ontbijt
vanaf € 790,- p.p.
Kaart Georgië - Ontdek het Kaukasusgebergte

Aanmeldingsformulier

Bedankt voor je interesse in de reis "Rondreis Georgië: Ontdek het Kaukasusgebergte" van Like2Travel. Wanneer je je aan wilt melden voor deze reis, kunt je onderstaande gegevens invullen. Eén van onze reisspecialisten zal binnen twee werkdagen contact met je opnemen om je reiswensen door te nemen.
* Verplichte velden

  Aanhef*:                 Dhr.Mevr.

  Voorletters*:             

  Achternaam*:           

  Adres*:                        Nummer*:      

  Postcode*:                  Woonplaats*:

  Telefoonnummer*:  

  E-mail adres*:           

  Geboortedatum*:    

  Avontuurlijke reis
  Vertrekdata zelf te bepalen
  Logies en ontbijt
  vanaf € 790,- p.p.
  Kaart Georgië - Ontdek het Kaukasusgebergte
  • Kaukasusgebergte
   Kaukasusgebergte
   Gori
   Kaukasusgebergte
  • rondreis Georgië
   Tbilisi bezienswaardigheden
   Kazbegi Georgië
   Tbilisi bezienswaardigheden

  Anderen bekeken ook

  Avontuurlijk Jordanië op de fiets

  8 -DAAGSE REIS

  Algemene informatie
  Dagprogramma
  Vliegtickets
  Inclusief
  Data & prijzen
  Boek deze reis

  Avontuurlijk Jordanië op de fiets

  Hoogtepunten:
  ·  Vier bijzondere en pittige fietstochten door prachtige natuurgebieden
  ·  Bezoek aan de oude Nabatese stad Petra
  ·  Bezoek aan het Kruisvaarderskasteel Kerak 
  ·  Bijbelse plaatsen als Madaba en de berg Nebo
  ·  Bezoek aan minder bekende plaatsen als: Rajif, Dlagah, Masoahdah, Wadi Araba

  Een avontuurlijke reis voor de geoefende fietser! Je bezoekt bekende en minder bekende plekken in Jordanië en fietst door prachtige natuurgebieden. De reis begint in Amman. Hiervandaan fiets je naar Madaba, bekend om de Byzantijnse mozaïeken en de St. George Kerk. Vanaf de berg Nebo heb je een prachtig uitzicht op Hebron, Bethlehem en Jeruzalem. Hiervandaan fiets je naar de Dode Zee. Houd de hand op de rem, want dit is een steile afdaling! Drijf in de Dode Zee en laat de spieren even ontspannen. De volgende dag rijd je verder naar het Kruisvaarderskasteel Kerak. Deze fietsroute heeft verschillende moeilijkheidsgraden. Een bezoek aan Jordanië is niet compleet zonder een bezoek aan de oude Nabatese stad Petra. Wandel naar de schatkamer en bezoek het theater, de stallen, huizen etc. Wandel vervolgens de Al Khubthe Trail en zie Petra van bovenaf of bewandel de 1000 treden naar het oude klooster en geniet van het prachtige uitzicht. Bezoek de Wadi Arabam het deel van de woestijn dat gelegen is in de Great Rift Valley en eindig de reis in Aqaba.
  Fietsreis
  Wekelijks op donderdag
  Halfpension
  vanaf € 1.260,- p.p.
  Kaart Jordanië (avontuurlijk fietsreis)
  Zwaarteniveau van de reis
  * Licht
  Gemiddeld
  Zwaar
  Dag 1
  Dag 2
  Dag 3
  Dag 4
  Dag 5
  Dag 6
  Dag 7
  Dag 8

  Van dag-tot-dag programma

  O= ontbijt, L= lunch, D= diner

  Dag 1 - Avontuurlijk Jordanië

  Dag 1

  Aankomst Amman (d)
  Bij aankomst op de luchthaven in Amman staat er een vertegenwoordiger van Makor Reizen op je te wachten. Vervolgens word je naar het hotel in Amman gebracht. Diner en overnachting in het Olive hotel in Amman.

  Dag 2

  Fietstocht Amman – Madaba – Mt. Nebo – Dode Zee (90 km) (o,l,d)
  Dag 2 - Avontuurlijk Jordanië
  Dag 3 - Avontuurlijk Jordanië

  Dag 3

  Fietstocht Dode Zee – Karak (100 km) - Petra (o,l,d)

  Dag 4

  Bezoek aan Petra (o,l,d)
  Dag 4 - Avontuurlijk Jordanië
  Dag 5 - Avontuurlijk Jordanië

  Dag 5

  Fietstocht Petra – Rajif – Dlagah – Masoahdah – Wadi Araba (90 km) (o,l,d)
  Vandaag fiets je van Petra naar Wadi Araba. Onderweg stop je bij diverse uitzichtpunten. Je fietst een stukje over de Kings Highway en zult onderweg in de verte de Negev woestijn kunnen zien. Je brengt een bezoek aan Wadi Araba, het deel van de woestijn dat gelegen is in de Great Rift Valley. Diner en overnachting in Private Camp in Wadi Araba.

  Dag 6:

  Fietstocht Wadi Araba – Negev woestijn - Aqaba (110 km) (o,l,d)
  Na het ontbijt stap je weer op de fiets. Vanuit Wadi Araba fiets je door de Negev woestijn naar Aqaba. In de Negev woestijn maak je diverse stops om het uitzicht te bewonderen. Diner en overnachting in My Hotel in Aqaba.
  Dag 6 - Avontuurlijk Jordanië
  Dag 7 - Avontuurlijk Jordanië

  Dag 7: 

  Aqaba - Amman (o,l,d)
  Vandaag geniet je van een vrije dag en heb je tijd om Aqaba te verkennen. Zo kun je lekker aan het strand gaan liggen, het fort bezoeken, naar het archeologische museum of een boottocht maken. Aan het einde van de dag brengt de bus je terug naar Amman. Diner en overnachting in het Olive Hotel in Amman.

  Optioneel (niet inbegrepen): Boottocht vanuit Aqaba met de mogelijkheid om te zwemmen en snorkelen in de Rode Zee. Op de boot kan er gebarbecued worden.

  Dag 8:

  Vertrek vanuit Amman (o)
  Vanuit Amman reis je terug naar Nederland.
  Dag 8 - Avontuurlijk Jordanië
  NB. Programma onder voorbehoud van wijzigingen. Accommodaties en gidsen onder voorbehoud van beschikbaarheid.
  Fietsreis
  Wekelijks op donderdag
  Halfpension
  vanaf € 1.260,- p.p.
  Kaart Jordanië (avontuurlijk fietsreis)
  Zwaarteniveau van de reis
  * Licht
  Gemiddeld
  Zwaar
  Dag 1
  Dag 2
  Dag 3
  Dag 4
  Dag 5
  Dag 6
  Dag 7
  Dag 8
  Vliegtickets nodig? 
  Bij deze reis zijn de vliegtickets niet inbegrepen. Uiteraard kunnen wij de vliegtickets voor je regelen en hierin advies geven. Ook kun je de vliegtickets gemakkelijk zelf opzoeken en zelf boeken in ons vluchtsysteem.  
  Liever de tickets door ons laten regelen? Wij sturen je graag een passende offerte.   
  Fietsreis
  Wekelijks op donderdag
  Halfpension
  vanaf € 1.260,- p.p.
  Kaart Jordanië (avontuurlijk fietsreis)
  Zwaarteniveau van de reis
  * Licht
  Gemiddeld
  Zwaar
  Dag 1
  Dag 2
  Dag 3
  Dag 4
  Dag 5
  Dag 6
  Dag 7
  Dag 8
  Inbegrepen:
  •  6 overnachtingen in genoemde accommodaties of gelijkwaardig o.b.v. halfpension
  •  1 overnachting in een bedoeïnenkamp in Wadi Rum o.b.v. halfpension
  •  Maaltijden: 7x ontbijt, 6x lunch en 7x diner
  •  1 flesje water per dag
  •  Vervoer per airconditioned touringcar of minibus (afhankelijk van het aantal personen)
  •  Fietsen voor 4 dagen
  •  Ondersteuning van Jeeps tijdens de fietsdagen
  •  2 uur durende jeeptocht in Wadi Rum
  •  Visum Jordanië
  •  Engelssprekende gids van dag 2 t/m dag 7

  Bij te boeken:
  •  Vliegtickets naar Amman
  •  Reis- en annuleringsverzekering

  Niet inbegrepen:
  •  Vliegtickets
  •  Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden
  •  Fooienadvies ca. € 45,- p.p. (fooi aan gids, chauffeur, hotels)
  •  Optionele excursie op dag 7
  •  Persoonlijke uitgaven
  •  Reis- en annuleringsverzekering
  •  Bijdrage GGTO € 15,- per boeking
  •  Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking 
  Fietsreis
  Wekelijks op donderdag
  Halfpension
  vanaf € 1.260,- p.p.
  Kaart Jordanië (avontuurlijk fietsreis)
  Zwaarteniveau van de reis
  * Licht
  Gemiddeld
  Zwaar
  Dag 1
  Dag 2
  Dag 3
  Dag 4
  Dag 5
  Dag 6
  Dag 7
  Dag 8
  Hieronder vind je een overzicht van de prijzen van de rondreis: 
  "Avontuurlijke Jordanië op de fiets" - 8 dagen. 

  Reisdata en prijzen 
  Onderstaande prijzen zijn per persoon en op basis van beschikbaarheid. Tijdens nationale feestdagen kan er een toeslag gelden.
  Prijzen per persoon (op basis van 2 volwassenen)
  ReisnummerAantal personenVertrekdataPrijs*
  2B-JOR08-AD2-3 personenHet gehele jaar€ 1.395,- p.p.
  4-5 personenHet gehele jaar€ 1.345,- p.p.
  6-7 personenHet gehele jaar€ 1.280,- p.p.
  8-9 personenHet gehele jaar€ 1.260,- p.p.
  1 pl. toeslagPrijs
  1 pk. toelsag€ 215,-
  * Prijzen zijn per persoon op basis van minimaal 2 personen
  Fietsreis
  Wekelijks op donderdag
  Halfpension
  vanaf € 1.260,- p.p.
  Kaart Jordanië (avontuurlijk fietsreis)
  Zwaarteniveau van de reis
  * Licht
  Gemiddeld
  Zwaar
  Dag 1
  Dag 2
  Dag 3
  Dag 4
  Dag 5
  Dag 6
  Dag 7
  Dag 8

  Aanmeldingsformulier

  Bedankt voor uw interesse in de reis "Avontuurlijk Jordanië op de fiets" van Like2Travel. Wanneer u zich aan wilt melden voor deze reis, kunt u onderstaande gegevens invullen. Eén van onze reisspecialisten zal binnen twee werkdagen contact met u opnemen om uw reiswensen door te nemen.
  * Verplichte velden

   Aanhef*:                 Dhr.Mevr.

   Voorletters*:             

   Achternaam*:           

   Adres*:                        Nummer*:      

   Postcode*:                  Woonplaats*:

   Telefoonnummer*:  

   E-mail adres*:           

   Geboortedatum*:    

   Fietsreis
   Wekelijks op donderdag
   Halfpension
   8 dagen / 7 nachten
   vanaf € 1.260,- p.p.
   Kaart Jordanië (avontuurlijk fietsreis)
   Zwaarteniveau van de reis
   * Licht
   Gemiddeld
   Zwaar
   Dag 1
   Dag 2
   Dag 3
   Dag 4
   Dag 5
   Dag 6
   Dag 7
   Dag 8
   • Petra, Avontuurlijk Jordanië
    Wadi Rum fietsen, Avontuurlijk Jordanië
    Uitzicht Petra, Avontuurlijk Jordanië
    Uitzicht Petra, Avontuurlijk Jordanië
   • Fietsen Wadi Rum - Avontuurlijk Jordanië
    Salamander in Petra - Avontuurlijk Jordanië
    Kameel Wadi Araba - Avontuurlijk Jordanië
    Oude Man - Avontuurlijk Jordanië

   Anderen bekeken ook

   Aanmelden nieuwsbrief
   Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

   Volg ons: 
   VvKRGGTOStichting Calamiteiteitenfonds
   planeglobecirclebicyclebedhomeenvelopefile-emptycalendar-fulldinnermagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram