fbpx

Gastblog 
Ontmoet Tura-Travel:
Reisspecialist voor individuele rondreizen Peru 

Ontmoet Tura-Travel: Dé kleinschalige reisspecialist voor individuele rondreizen Peru, Bolivia en/of Ecuador! 
Altijd met persoonlijk advies en aangesloten bij de SGR en het Calamiteitenfonds. 

In de 3 landen, Peru, Bolivia & Ecuador is een hoop te beleven. Ieder land heeft z'n eigen hoogtepunten. De reizen van Tura-Travel zijn maatwerkreizen, geen enkele reis is hetzelfde. Hieronder geven we je een vijftal hoogtepunten die je niet mag missen tijdens je rondreis in Peru van 3 weken.

Gastblog van een andere kleinschalige reisorganisatie! 
Geschreven door Donald Koskamp van Tura-Travel


individuele rondreizen Peru

1. De kust van Peru

Peru staat niet gelijk bekend om haar mooie stranden, maar aan de kust van Peru zijn verschillende hoogtepunten om te bezoeken. Bezoek tijdens een bootexcursie de Ballestas eilanden. Tijdens deze bootexcursie zie je dieren als pelikanen, pinguïns, zeehonden, zeeleeuwen, dolfijnen en met een beetje geluk zelfs walvissen! Reis daarna verder naar de oase Huacachina waar je overnacht in een hotel middenin de oase. Maak tot slot een vlucht in klein vliegtuigje boven de Nazcalijnen en zie vanuit de lucht grootste figuren als de aap, hagedis en de condor liggen.


2. Arequipa en de Colca Canyon

De koloniale stad Arequipa is de perfecte stad om alvast te wennen aan de hoogte. De stad heeft een mooi centraal plein met palmbomen en interessante musea die je kunt bezoeken. Vanuit Arequipa reis je naar de Colca Canyon. De reis er naar toe is al een verademing met prachtige weidse uitzichten op grootste vulkanen in de buurt. Onderweg zie je ook nog eens lama’s, alpaca’s en vicuña’s over de graslanden lopen. Het hoogtepunt zie je bij het punt ‘Cruz del Condor’, vanwaar je de majestueuze condor, de grootste vogel van de wereld, kunt zien rondzweven op de thermiek van de opwarmende lucht.
Colca Canyon


het eiland Taquile

3. Puno en het Titicacameer


Breng een bezoek aan het Titicacameer dat deels in Peru en deels in Bolivia ligt, een meer dat ook bekend staat als het hoogst bevaarbare meer van de wereld. Geniet van de weidse uitzichten op het meer en vaar tijdens een excursie langs de rieten eilanden van Uros, zie mannen breien op het eiland Taquile en overnacht bij locals thuis op het eiland Amantaní.

4. Cusco en de Heilige Vallei

Een bezoek aan de voormalige Incahoofdstad Cusco is een must. De stad is een mix van interessante Inca - en Spaans koloniale invloeden. Naast mooie bouwwerken heeft de stad ook leuke musea, marktjes, winkeltjes en restaurantjes. Ooit wel eens cavia gegeten? In meerdere restaurantjes in Cusco wordt deze Peruaanse lekkernij geserveerd!
Een aanrader is een bezoek aan de Heilige Vallei, de prachtige groene en vruchtbare vallei waarvandaan de Incaexpansie is begonnen. Een dagexcursie naar de Regenboogberg, soms beter bekend als de Rainbow Mountain of Peru, een spectaculaire, kleurrijke formatie van bergen, hoort er ook zeker bij.
Regenboogberg
Machu Picchu

5. Machu Picchu

En last but no least mag een bezoek aan één van de zeven wereldwonderen in de wereld, Machu Picchu, niet missen! Eén van de meest magische gebeurtenissen wat je kunt meemaken is als je het wereldwonder in de wolken ziet liggen. Wil je over het oude Incapad lopen? Boek dan de Inca Trail Peru en wandel in 2 of 4 dagen naar het wereldwonder.

Heb je nog niet genoeg van dit mooie land en zit je wat ruimer in je tijd, reis dan nog een paar dagen naar het Amazone regenwoud van Peru.
Ben je geïnspireerd geraakt in een mooie reis naar Peru? We geven je graag vrijblijvend advies!

Donald Koskamp
Tura-Travel 
_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Gastblog van een andere kleinschalige reisorganisatie!

Belangrijk in deze tijden

Deze gastblog is geschreven door Donald Koskamp van Tura-Travel. Tijdens deze bijzondere Corona tijden willen wij graag laten zien wat kleinschalige reisorganisaties kunnen bieden. Wij vinden het belangrijk dat deze kleinschalige reisorganisaties onder de aandacht worden gebracht. Authentieke belevingen en het gebruik van kleinschalige accommodaties past juist nu veel beter in deze tijd. Vaak krijg je bij hen ook een persoonlijk reisadvies en geven ze tips vanuit de eigen ervaringen.
Individuele rondreizen Peru
Ook bij Like2travel bieden wij authentieke belevingen. Zo zul je tijdens het wandelen van de 5 daagse Inca Trail wildkamperen in de natuur. Samen met een kok bereid je een maaltijd bij kampvuur en geniet je van de prachtige zonsondergang. Een onvergetelijke ervaring!
Voor advies op maat stuur je een mail naar: 

info@like2travel.eu of naar info@tura-travel.com
Aanmelden nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de belangrijkste reisinformatie en de mooiste reizen!

Volg ons: 
VvKRGGTOStichting Calamiteiteitenfonds
homeenvelopemagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram